Pleasant

Kommer 2018 slutligen att vara ‘kvinnans år’ i Pa

Kommer 2018 slutligen att vara ‘kvinnans år’ i Pa

Sedan 2005 skrev han den uppenbara, rättvisa men farligt obalanserade opinionsbloggen ‘Attytood’, som täcker en rad ämnen (men mestadels politik och media i dessa dagar); Det har kallats bästa blogg i staten av Associated Press Managing Editors och bästa blogg i staden av Gå Ner ett Kilo I Veckan Philadelphia Magazine. Innan han kom till Philadelphia arbetade han på New York Newsday där han var del av ett lag som vann 1992 Pulitzer-priset för spotnyhetsrapportering.

Medan du var ute efter att jaga julafton, har Krueger Braneky sponsrat lagstiftningen i Harrisburg som skulle upphöra med killarens regler om klubbar som i årtionden har hjälpt till att täcka upp sexuella missförhållanden av manliga lagstiftare, stod hos Gov. Wolf när han vetoade GOP godkänd lagstiftning som skulle Viktminskning Tabletter ha införde en av landets strängaste antiabortionslagar på Pennsylvania-kvinnor, och denna vecka krävde de två demokratiska lagstiftarnas avgång, vars dåliga beteende har blivit utsatta i MeToos växande tidvågsvåg.

tror att MeToo-rörelsen har öppnat ett bredare samtal om de problem som alltid har varit här, berättade Krueger Braneky denna vecka. Och nr 1 på den listan i Pennsylvania är den fantastiska bristen på kvinnliga valda tjänstemän. Vi är för närvarande 49: e av de 50 staterna i kvinnor med politiskt kontor, framför bara Mississippi. tror att vi ser effekten av bristen på kvinnor, säger Krueger Braneky, allt från hur dåliga budgetförhandlingar har gått, utan några kvinnor vid bordet, till högerhögtidens agenda för republikens republikanska Mike Turzai, hans kollegor.

Krueger Braneky noterade att medan GOP-lagstiftare i Harrisburg passerade den extremistiska antiabortionsräkningen trots säkerheten om en veto av Democrat Wolf, lagde hon lagstiftning om att öka tillgången till barnsäkerhet det bästa beviset baserat på att faktiskt minska antalet oönskade graviditeter och aborter kvarstår hopplöst flaska upp i utskottet. Hon sa att hon gick till Harrisburg efter sin överraskning vinna i ett särskilt val i Gå Ner ett Kilo I Veckan 2015 som hoppas kunna arbeta med ekonomisk utveckling, hennes specialitet, men i stället har varit tvungen att fokusera sin tid på att kämpa för vad hon kallar ständigt attack på grundläggande mänskliga rättigheter.

Det skulle inte vara så här. Minns någon fortfarande år av kvinnan i amerikansk politik? Det var 1992, och det inspirerades av det förmodligen det ursprungliga MeToo-ögonblicket i amerikanska politiken, den debuterade senatförhöret över anklagelser om att högsta domstolen nominerade Clarence Thomas sexuellt trakasserade sin kollega Anita Hill. Episoden lyfte fram inte bara frågan om trakasserier på arbetsplatsen utan även USAs fantastiska brist på kvinnliga valda tjänstemän, även efter kvinnors befrielsebevakning på 1970-talet.

Epicentret för år av kvinnan som följde Anita Hill-fallet skulle vara här i Pennsylvania eftersom det var sen sen Sen Arlen Specter, då en republikan som står inför det som hade varit före detta betraktades som en lätt återvalskampanj 1992 som hade genomfört en eldig korsundersökning av Hill. Faktum är att en nästan okänd kvinna som heter Lynn Yeakel chockade statens politiska etablering genom att driva ett briljant ad lambasting Specter-uppförande i utfrågningarna och vinna den demokratiska nominationen för att motsätta sig honom. Vid tidpunkten för Yeakel-nominering hade Keystone-staten inte bara en kvinnlig senator, men de enda tre kongresskvinnorna i Pennsylvania-historien hade varit änkor som tog plats för sina sena män.

Men efter hösten av det ursprungliga av Kvinnan hade Pennsylvania väldigt mycket återgått till form. Yeakel som många en kvinna som flyger för nära det stora glasstakets sällsynta luft såg plötsligt frågor om henne av erfarenhet eller hennes frågor utan tvivel drevs av de miljoner som Specter hade dragit in från sina rika givare. Hon förlorade med några procentenheter och att nederlaget etablerade den sexistiska lekboken för att riva ner kvinnliga kandidater som GOP skulle använda igen år 2016 när nästa kvinna att vinna en senat nominering var genuint hectored som Katie McGinty.

Men det finns anledning att tro att det nya nästa året verkligen kommer att vara annorlunda den här gången. Huvudvindarna i Anita Hill-affären för ett kvart århundrade sedan är ingenting jämfört med orkanen som genererats under de senaste 13 månaderna av presidentvalet av Hillary Clinton för att erkänna kvinnlig genitalgrabber Donald Trump, januari 2017 Women March som drack några fyra miljoner deltagare, och alls inte tillfälligt modet av så många kvinnor att komma fram med sina berättelser om könsstörning och missbruk, först till undersökande reportrar och så småningom online. Kvinnliga väljare och deras dörr-till-dörraktivism var kopplade till en överraskning i mörkret Demokratiska segrar i utanför valet av år på platser som Krueger Branekys eget Delaware County.

Nu piskar de skarpa vindarna ensam isolerade bankerna i Susquehanna-floden. Under de senaste dagarna har stora undersökande journalistik av mina Inquirer och Daily News kollegor exponerat anklagelser om allvarliga missförhållanden av avdelningsordföranden för State Board of Education och av två lagstiftare, staten Sen Daylin Leach och State Rep. Thomas Caltagirone. I allt större utsträckning kräver Harrisburg småband av kvinnliga lagstiftare krävande åtgärder även om det gör ont på egen part på kort sikt.

Krueger Braneky på torsdag kallade på Twitter för kollegial Caltagirone-avgång, med angivande av ont men att de valda tjänstemännen, personal och praktikanter förtjänar bättre än att ta reda på i papperet att en kraftfull kollega har en anhörig historia om trakasserier mot honom. Delco lawmaker sade också att hon tecknar bipartisan stöd för sin proposition som skulle reformera hur lagstiftaren hanterar framtida fall, genom att hindra icke-upplysningsavtal och användningen av skattebetalare dollar för att lösa fordringar.

Och det som före vad förespråkare hoppas kommer att vara en liten tsunami av kvinnliga kandidater, de flesta av dem söker kontor för första gången, som kan radikal omforma Harrisburg förutsatt, det vill säga de nykomlingar kan komma in på samma ilska som anti Trump förorts kvinnor blinkade hösten 2017. Krueger Braneky sade att demokraterna redan har sett 31 nya kvinnliga kandidater kommer framåt för att utmana GOP: s befintliga statliga lagstiftare år 2018, och mer förväntas före inlämningsfristen i mars.

Få passar räkningen bättre än Jennifer O, en 28-årig University of Pennsylvania-administratör och utbildningsförespråkare från Springfield som försöker utmana GOP: s representant Alex Charlton i 165: e House District, bredvid Krueger Braneky. Touting hennes blå krage uppväxt i Prospect Park, jobbar tre jobb för att bli den första i hennes familj för att examinera från college, sade demokraten O att hon gick in i tävlingen efter att både ha sett effekterna av dålig politik som kommer ut ur Harrisburg och hur lite lagstiftaren liknar riktiga Pennsylvania.

tittade på politiken och jag såg inte tillräckligt med människor som såg ut som mig, sade O som sa att det inkluderar kvinnor men också andra grupper med liten nuvarande röst i statspolitiken, som ungdomar och arbetarklassens folk. Hon sa att hon arbetade en 10-timmars dag på valplatserna i det nyvalda novembervalet och träffade många kvinnors väljarna, några med sina barn i släp, som sa att att sätta fler kvinnor i tjänst var deras mål, även före politiskt parti. säg om du inte satt vid bordet, berättade hon på menyn. kvinnliga kandidater och deras förespråkare hoppas 2018 blir deras år för en riktig fest. Hej, det har bara varit 26 år på vägen, men politisk hämnd är en skål som serveras kallast, eller hur?