Pleasant

Kommer amerikanska företag att placera utlands pengar till jobbet

Kommer amerikanska företag att placera utlands pengar till jobbet

WASHINGTON Den republikanska skatteplanen verkar ha hand om en bukbundet semestergåva till några av de rikaste multinationella företagen i Amerika, från Apple och Microsoft Gå Ner ett Kilo I Veckan till Google förälder Alfabet: Tio miljarder i skatteavbrott på vinster som de parkerade utomlands.

Republikaner säger att de är övertygade om att företagen kommer att spendera sina fallor på nya växter, utrustning, jobb och högre löneinvesteringar som skulle driva ekonomin och tjäna Amerika-arbetare.

Anmärkningar från några av företagen själva såväl som ekonomisk historia tyder på att utbetalningen för nationen kommer att vara en elak. företag har redan gjort med de rika pengar de har till hands.

Vid en branschkonferens förra veckan erkände Amy Hood, finanschef i Microsoft, att skatteförändringarna inte skulle leda affärsbeslut om huruvida man skulle göra ett förvärv eller bygga ett datacenter.

Don förväntar sig att det kommer att spendera mycket mer kapital Hood sa när han frågade vad Microsoft skulle göra med sitt fallfall, enligt ett företagsutskrift. Företag har lagrats utomlands. Enligt gällande lag måste företag betala 35 procent bolagsskatt när de returnerar pengarna till Förenta staterna. Så de flesta har valt att hålla pengarna utomlands tills Kongressen beslutar att göra internationella skatter mer gynnsamma för stora företag.

Den dagen är uppenbarligen till hands. Lagstiftare försonar nu skillnader i de räkningar som huset Gå Ner ett Kilo I Veckan och senaten passerade. Husversionen skulle beskatta de utomeuropeiska vinsterna med låga räntor: 14 procent på vinst i kontanter och andra likvida investeringar och 7 procent på vinster i investeringar som är svårare att sälja. I senaten skulle enbeskattningen vara 14,5 procent på kontanter och 7,5 procent på hårdare att sälja tillgångar.

När företagens vinst utomlands beskattades vid en gång låg skattesats kunde de flesta framtida utländska vinster returneras hem skattefri. skatt på ovanligt höga utländska vinster.

Det vänstra lutande institutet för beskattning och ekonomisk politik konstaterar att den lägre tidsräntan skulle uppgå till en företagsskatteavbrott värt 454 miljarder dollar i senaträkningen och 458 miljarder dollar i hushållsversionen.

Ingen sektor skulle gynna mer än tekniska företag. i slutet av 2016, enligt Moody Investors Service. Huvuddelen av branschens utländska pengar har ackumulerats av fem företag: Apple, Microsoft, Cisco Systems, Alphabet och Oracle.

skatträkning skulle vara ett viktigt skott i armen för teknikindustrin, säger analytiker Daniel Ives, GBH Insights. att återköpa egna aktier och betala aktieägarnas utdelning. ekonomi.

tillväxteffekter kan mycket väl vara blygsamma, säger Rebecca Kysar, gästprofessor vid Fordham University of Law.

I ett konferenssamtal med analytiker förra veckan erkände Ron Nersesian, VD för Keysight Technologies i Santa Rosa, Kalifornien, som tillverkar utrustning för elektroniska mätningar, att hans företag skulle använda sitt fallfall för att minska skulden ge pengar till våra investerare i form av dela återköp eller i utdelning. som slutade september med 252 miljarder dollar i utländska kontanter, tillbringade 45 miljarder dollar och köpte tillbaka aktier och utdelade utdelning under det gångna året och fick låna för att betala för det. IPhone-tillverkaren skulle självklart inte låna så tungt om det återvände en stor bit av sin utländska lager, något Gå Ner I Vikt På En Vecka som VD Tim Cook har lovat att göra om skatterna slashed.

Läkemedelsföretag har en stor kontanthack utomlands. Jeffrey Loo, en analytiker vid CFRA Research, förutspådde att Pfizer, Merck och Amgen skulle återvända några av sina utländska pengar.

kan använda det främst för återköp av aktier, följt av utdelningar och förvärv, säger Loo. förmodligen kommer att öka forskning och utveckling, men det vunnit förmodligen en stor del. Lilly och Co. har omkring $ 10 miljarder stashed utomlands, inkommande finanschef Joshua Smiley berättade för analytiker onsdag. Smiley sa att företaget kunde använda pengar som återlämnades från utlandet för att köpa företag, finansiera forskning och återlämna pengar till aktieägarna.

Kritiker noterar att en enelsemester på utländska vinster gjorde lite för ekonomin för 13 år sedan. American Jobs Creation Act sänker tillfälligt skatten på repatrierad vinst till 5,25 procent. Omkring 9 700 företag var berättigade 843 av dem återvände 312 miljarder dollar. En kongressundersökningsrapport konstaterade att skattehelgen inte ökar inhemska investeringar eller sysselsättning. än att utöka verksamheten eller hyra, brukade företagen använda pengarna för att köpa tillbaka aktier i sina egna aktier, som oproportionerligt gynnar rika investerare, som är mindre benägna att spendera extra inkomst.

En senatskommitténs rapport konstaterade faktiskt att 10 av de 15 företag som repatrierade mest pengar faktiskt sänkte jobb efter skattehelgen. Pfizer slashed 10.000 jobb under 2005 och 2006, Merck 7000 och Hewlett Packard 14.500.

Och där lite bevis på att ekonomin eller de stora företagen behöver hjälp just nu. Ekonomin har vuxit med en hälsosam 3 procent årlig takt var och en av de senaste två kvartalen. Arbetslösheten är på 17 år låg på 4,1 procent. Federal Reserve, som är övertygad om konjunkturutsikterna, höjde räntorna onsdag för tredje gången i år.

Solid företagsvinster har gjort det möjligt för företag att ackumulera $ 2,36 trillion i kontanter. De är exakt desperata för nya pengar att investera.

kan se pengarna gå tillbaka till aktieägarna, säger Kysar, företag behöver inte nödvändigtvis bygga fabriker här eller skapa nya jobb. rapporterade från San Francisco.