Pleasant

kommer att få dig att glömma fruktkaka skämt

kommer att få dig att glömma fruktkaka skämt

Trots skämt tycker vi om fruktkaka i vårt hus. På samma sätt är de mörka fruktsmakarna av köttfärs, plommonpuddingar, stollen och lebkuchen. De visar en djärv kontrast till alla sockerkakor, pepparmynta bark och hemlagad fudge som vi också älskar.

Kakor med datum är relativt nya för vår repertoar. Vi har haft några bra i år senast på The Vanguard i Indianapolis. De serverade en varm kil av en robust, super fuktig dagskaka med en generös skinka med varm kakaosås. Smakade som semestern till oss!

I hemmet renade jag pitted datum med varmt vatten och lite espressopulver för en ännu mörkare, trevligt bitter smak i denna enkla enskiktskaka. En toppning av tärnade torkade datum (se efter paket av tärnad dag med havremjöl, bitarna håller sig separata), blandade med valnötter och kakaosnibbar, lägger till en bra struktur och ett attraktivt utseende. Kakan håller sig bra i flera dagar. Jag gillar att servera den varm; skivor kan värmas mycket kort i mikrovågsugnen.

Den whisky spikade karamelsås förgyller liljan. Såsen gör en fin present packad i små burkar. Mikrovågsås såsen tills det är varmt, så det flödar över kakan snyggt.

Jag lade till en burk köttfärs till min kryddor samling när du handlar på Waitrose i London. På de gamla engelska dagarna innehöll köttfärs hackat kött. Idag är butiksköpta versioner köttfria och läckra. I grunden utgör kokta äpplen sötad med russin och melass och smaksatt med söta och salta kryddor, såsom kanel, kryddnejlika, karamell och kanel, basen av flaskmjölk. Ofta läggs en räkning av ättika till förkärlek. Borden s Nonesuch Mincemeat smakar bra, Amazon säljer ett par brittiska importer som jag gillar också.

För att tillfredsställa de olika smakarna hos våra semestergäster, lägger jag till en kopp skivkött till en hemlagad äppelpaj. Enligt min upplevelse bidrar det till att lätta gästerna i dessa smaker genom att lägga till en mörk kryddor till en paj. Jag tycker att kombinationen är en perfekt match när som helst på året.

Dubbel kaka med whisky butterscotchsås

Prep: 30 minuter

Pulveriserat socker, valfritt

, se recept

1 Värm ugnen till 325 grader. Smör en 9 tums fjäderformspanna. För topping, blanda tärnade datum, valnötter och kakao nib i en liten skål. Avsätta.

2 Blanda mjöl, bakpulver, kryddblandning, ingefära och salt i en separat skål. Lägg in datum, whisky och espressopulver i Gå Ner ett Kilo I Veckan en värmebeständig skål. Tillsätt 1 kopp kokande vatten och låt stå tills datumen är supermjuka, ca 10 minuter. Häll datum whisky blandning i en matprocessor; bearbeta till en mjuk puré. Låt stå för att tjockna, ca 20 minuter.

3 Under tiden sätta smör i en stor skål med en elektrisk mixer. Beat på hög hastighet tills ljus och fluffig. Slå i socker tills fluffig. Slå i ägg, en i taget, tills Gå Ner I Vikt På En Vecka blandningen är lätt och fluffig, ca 5 minuter totalt. Tillsätt hälften av mjölblandningen och alla datumwhisky puree. Beat att kombinera. Tillsätt den återstående mjölblandningen och slå tillräckligt för att kombinera. Blanda inte över.

4 Skrätta smeten i den färdiga panelen. Smid toppen. Stänk de reserverade tärningarna och valnötterna jämnt över smeten. Baka tills kakan drar bort från sidorna av pannan och en träplocka insatt på flera ställen kommer ut ren, 50 till 60 minuter.

5 Låt kakan svalna på en rack minst 1 timme. Ta bort fjäderformens sidor. Skär tårta i kilar för att servera. Stänk generöst med pulveriserat socker, om så önskas. Drizzle med whisky butterscotchsås.

Näringsinformation per portion (för 12 portioner): 375 kalorier, 17 g fett, 8 g mättat fett, 93 mg kolesterol, 54 g kolhydrater, 37 g socker, 6 g protein, 285 mg natrium, 3 g fiberPrep: 10 minuter

Koka: 15 minuter

Gör: 1 koppar

Du kan sub bourbon eller brandy för råg whisky, om du föredrar.

1 koppar packat mörkbrunt socker

1/3 kopp mörk agave sirap

2 matskedar osaltat smör

tesked grovt salt

kopp tung (piskning) grädde

kopp råg whisky

1 Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Sätt socker, sirap, smör, salt och koppvatten i en medelstor djup gryta. Värm till koka över medium värme. Minska värmen till låg, täck pan och låt sjuda, 2 minuter. Läck upp pannan. Tillsätt grädde och fortsätt att simma på låg, omröring ofta tills såsen är tjock och sirapsig, ca 10 minuter. Rör i whisky och koka 1 minut. Avlägsna från värme. Låt såsen svalna vid rumstemperatur. Överför till burkar eller mikrovågsugnar. Sås kommer att hålla i upp till en månad i kylskåpet.