Pleasant

kommer att stänga några butiker

kommer att stänga några butiker

NEW YORK (AP) Toys R Us, en nostalgisk favorit även om många shoppare flyttat till Amazon och stora kedjor som Walmart, planerar att stänga upp till 182 butiker efter att ha kämpat under semesterperioden. har varit verksam under konkursskydd sedan förra hösten, då den inlämnades för kapitel 11 under en vikt av 5 miljarder dollar i skuld.

‘Som lärare, som förälder, kan jag hitta alla resurser som jag behöver, online,’ tillade hon. ‘Men jag värdesätter så mycket att jag kan komma till en butik en riktig butik som Toys R Us och kunna kolla in produkten innan jag köper.’

Butiken stängningar Viktminskning Tabletter kommer att börja i februari och majoriteten av platser som identifieras för stängning, som inkluderar Babies R Us butiker, kommer att bli mörka i mitten av april. På andra ställen kommer Toys R Us och Babies R Us butiker att kombineras. Konkursrätten måste fortfarande skriva ut på stängningarna.

Leksaker R Vi skulle inte säga hur många jobb som ska skäras. Det sägs att vissa anställda kommer att flyttas till andra butiker och de som inte kan bli avskedade. Ordförande och VD Dave Brandon sa onsdagen att tuffa beslut krävs för att spara leksaker R Us .

Han erkände ‘operationella felsteg’ under den kritiska semestershoppsäsongen när han handlade på sina butiker och online var inte så enkelt som det borde ha Gå Ner ett Kilo I Veckan varit.

‘De åtgärder vi tar är nödvändiga för att ge oss den bästa chansen att komma fram ur vårt konkursförfarande som ett mer livskraftigt och konkurrenskraftigt företag som kommer att ge servicenivå och erfarenhet du borde förvänta dig,’ sa han i ett brev till kunderna.

Gerrick Johnson, analytiker på BMO Capital Markets, hade uppskattat att semesterförsäljningen vid bolagets nordamerikanska butiker låg ner mer än 10 procent. Han tillägnades mycket av nedgången till människors förvirring kring konkursansökan och en rädsla för att köpa gåvor hos Toys R Us eftersom de trodde att de inte skulle kunna återvända dem om det behövs. Johnson skyllde också en svag marknadsföringskampanj och e-post kampanjer som inte skapade en känsla av brådska.

Leksaker R Us har kämpat med skulden, eftersom private equity-företagen Bain Capital, KKR Co. och Vornado Realty Trust tog privat den i en 6,6 miljarder dollar handladdad buyout 2005. Planen hade varit att ta företaget offentligt igen, men en svag försäljning har förhindrat att händer. Med sådana skuldnivåer har Toys R Us inte haft den ekonomiska flexibiliteten att investera i sin verksamhet.

Under tiden har andra butiker som Target ökat sitt sortiment av leksaker.

Leksaker R Us stängde sin flaggskeppsbutik på Manhattans Times Square, ett stort turistmål, för ungefär två år sedan.

Konkurrenskraftigt tryck kommer att tvinga företaget att undersöka alla sina butiker, och mer kommer sannolikt att bli shuttered under det närmaste året eller två, sa Wissink. Moody s ledande detaljhandel analytiker Charlie O ‘Shea säger att stängningarna kommer att låta Toys R Us’ fokusera alla sina insatser på bara sina bästa platser. ‘

Ryan McLaine, mor till en 4 årig pojke, är besviken över att hennes favorit Toys R Us butik i Exton, Pennsylvania, var på listan över stängningar.

‘Vi skulle alltid vilja belöna honom. Det var alltid roligt att ta honom till storaffären för att se vad han skulle vilja’, sa hon. ‘Nu Gå Ner I Vikt Snabbt måste vi ta reda på vad vi ska göra nästa.’

Hon sa att nästa närmaste leksaker R Us plats ligger i King of Prussia, och det är inte väl underhållet.

Leksaker R Us regerade högsta på 1980-talet och början av 1990-talet, när det var en av de första av kategorin mördare, en butik helt ägnad åt en sak: leksaker. Dess skala gav det hävstångseffekt med leksaksförsäljare och det störde allmänna varuhus och mamma och popbutiker. Barn sjöng tillsammans med reklamfilmer med maskot, Geoffrey giraffen. Mer än tre dussin återförsäljare sökte konkursskydd förra året, beroende till stor del på radikala skift i var människor handlar och vad de köper.

GlobalData Retail uppskattar att nästan 14 procent av leksaksförsäljningen gjordes online år 2016, mer än dubbelt så mycket som för fem år sedan.

Jonathan Cordell, fadern till en åtta månader gammal pojke, sa att han gör mycket prisjämförelser på nätet, hoppar fram och tillbaka mellan Babies R Us och Amazon. Men han gillar att köpa babykläder hos Babies R Us i Queens ‘College Point-sektionen, som finns på listan över butiker som ska stängas.

‘Jag brukar dra nytta av prissammanställningen. Jag kunde hitta kläder på 50 procent. Du kan inte hitta det på Amazon,’ sa han.

Leksaker R Us har skadats av övergången till mobila enheter som tar upp mer speltid. Några leksaksmakare har också kämpat, och talade förra året om möjligheten till en fusion mellan Mattel och Hasbro, landets största leksaksmakare.

Wissink uppskattar att Toys R Us står för cirka 11 procent av Mattels årliga försäljning och cirka 9 procent av Hasbros årliga volym.

Silver sa att relationerna mellan Toys R Us och leksaksmakare har blivit slagna eftersom företaget har givit bonusar till chefer medan leverantörer väntar på att få betalt.