Pleasant

kommer att ta över från Pauline Harris som anmält föräldrar och guvernörer om hennes beslut att lämn

kommer att ta över från Pauline Harris som anmält föräldrar och guvernörer om hennes beslut att lämna Cecil Jones College

Mark Schofield, huvudlärare vid Shoeburyness High School, tar över från Pauline Harris som meddelade föräldrar och guvernörer om hennes beslut att lämna Southend School i slutet av denna term.

Avgången till fru Harris kommer bara några Gå Ner ett Kilo I Veckan dagar innan skolan kommer att bryta för julhelgen.

Schofield, som inte var tillgänglig för kommentarer igår, kommer att bli verkställande chef och kommer att ha ansvar för nästan 3000 studenter i de två skolorna, dubbla numret som han har ansvar för nu.

Shoeburyness Gå Ner I Vikt Snabbt High School utnämndes till en av de 100 mest förbättrade skolorna i landet tidigare i år och mottog ett brev från statsministern för Skol David Laws som Gå Ner I Vikt Snabbt gratulerar det till sin ‘utmärkta’ GCSE-prestation.

Schofield tar båda roller bara några månader efter att Cheryl Woolf tog rollen som verkställande chef på Friars Primary School i Shoebury i samband med hennes roll vid West Leigh Junior School.

James Courtenay, Southend councilor ansvarig för barn och utbildning, vägrade att dras om rådet trodde att detta var vägen framåt för utbildning i staden.

Han sa: ‘Mark har lyckats med en underbar förbättring på Shoebury High School. Det var bara nyligen i de 100 bästa skolorna nationellt för förbättringar i GCSE-resultaten.