Pleasant

Kommer centrala hotellet bli äldreboende

Kommer centrala hotellet bli äldreboende

Skulle Rochesters centrala Holiday Gå Ner ett Kilo I Veckan Viktminskning Tabletter Inn kolla som hotell och bli ombyggd för ett nytt syfte?

Det är den buzz som går runt 170 rumshotellet på 220 Broadway Ave. S. Sedan 2006 har den ägts av Mike Bhatka. Nu är pratningen att en fastighetsaffär är i verk. Den ovannämnda köparen sägs planera att omvandla det 46 år gamla hotellet till en äldre levande anläggning.

Byggdes 1969 huser mindre än hälften av det massiva gråa betongkomplexet hotellet såväl som dess konferensrum, pool och restaurang. Hotellet rymmer bara golv två till åtta av 16 våningshuset.

På gatanivå på hotellet finns kontor som är anställda av Rochester Area Chamber of Commerce och Smith Schafer Associates redovisning. Dessa kontorslägenheter är ej ägda av Bhatka; de sägs vara slated för infrastrukturarbete av framtida ägare. Kammarkontoren är redan gutted för sin egen makeover, så det borde inte vara en stor sak för det rummet.

Våningar nio Gå Ner ett Kilo I Veckan till och med 16 är bostadsrätter med många enskilda ägare. Den aspekten har alltid gjort denna egenskap till en utmaning för alla som är intresserade av att omorganisera den. Förutom att köpa hotellet och affärskontor, skulle alla som kanske vill riva hotellet behöva förhandla med många enskilda condoägare.

Dessa golv fyllda med enskilda och ofta äldre condoägare skulle emellertid inte hindra en plan att konvertera den till en äldre levande anläggning.

Medan det inte finns något ord på vem den ryktade köparen kan vara, säger många att den möjliga försäljningen hoppas kunna slutföras i juni.

Det betyder att vi kanske inte har länge att vänta och ta reda på om Rochesters nya kärlek till äldreomsorg kommer att trumma sin långa romantik med hotell när det gäller framtiden för Holiday Inn. Jeff Kiger