Pleasant

Kommer från semestern

Kommer från semestern

Kommer från en nio dagars semesteruppehåll, öppnar Georgiens basketbollslag sydöstra konferensspelet idag på nr 16 Kentucky med hopp om att de vann en upprepning efter deras sista förlängd övernattning.

I början av december hade Bulldogs (9 2) en 11 dagars uppsägning för sista tentamen och återvände till golvet på UMass för kanske sin värsta utflykt av säsongen, fallande 72 62 i en speltävlare Mark Fox upprepade gånger sa att han inte skulle ha planerat. idag i den ikoniska Rupp Arena, sa Fox att han såg detta scenario som liknar den som ledde till förlusten av UMass.

‘Det finns en distinkt skillnad i de två,’ sade Fox, vars lag besegrade Kentucky i mars 2013. ‘Den första var en 11 dagars paus som hade slutliga tentamina i mitten av det, och självklart är slutliga tentor en tuff tid för alla högskolestudenter. Denna paus är kortare och vi har några prov, så det är lite annorlunda, även om det finns en längre tid mellan spel. ‘

När han frågades om han skulle ha velat klämma i ett enda spel före konferensspelet, sa Fox att hans team slog upp på Georgia Tech och Temple sedan obehag med UMass, ‘Vi kunde noga ha fastnat en där inne i planeringen. Men vi spelar en dag senare än de flesta SEC-lag öppnar, så pausen blev en dag längre eftersom vi spelar på söndag. Perfekt, säkert, du gillar att spela ett par dagar, men det här är inte världens ände. ‘

Hur Bulldogs svarar efter detta inte obetydlig paus återstår att se, men Gå Ner I Vikt Snabbt Piller det borde inte finnas något som liknar gymnastikrod som klamrar sig till vildkatterna, eftersom de fortfarande samlar fart från fredagens imponerande Går Man Ner I Vikt 90 61 squash av rival Louisville, Gå Ner ett Kilo I Veckan ett spel där fyra av John Calipari-spelare scorade i dubbla siffror och ytterligare två lagde åtta poäng vardera.

Fox godkände att han såg Kentucky Louisville-spelet och sa att han kände att vildkatterna slår sin strid precis som konferensspel börjar och Georgien kommer att ringa.

‘Jag såg spelet mot Louisville. Ingen överraskning,’ sa Fox. ‘Kentucky håller på med sin stride. De har enorm talang och stor längd och de kommer i sina egna. Jag trodde dom dominerades på många sätt, och det är ingen överraskning för det som John hade kunnat göra varje år med sina lag.

‘Vad du såg mot Louisville är det som blev ett fantastiskt lag. Frazier ledde Bulldogs med 15 poäng och Yante Maten lagde 12 poäng. Med Frazier som observerade Georgiens övning på fredagen nu, tycker Fox att Maten har en bättre gjutning med honom det här året.

Båda lagen har en stor kontingent av rookies Georgia har fyra freshmen medan Wildcats har sex men att spela sitt första SEC-spel i Rupp Arena måste vara en skrämmande uppgift för en ung spelare.

‘Vi måste bara gå ut med en tydlig tankegång och försöka hålla fokus på vad våra tränare säger till oss och inte oroa sig för publiken eller något annat runt det’, säger punktvakt Turtle Jackson, som i genomsnitt uppgår till 12 poäng och fyra assisterar per spel. Detta är bara ett annat spel. Som (Fox) säger, försöker bara att vinna nästa. / Wrapper>