Pleasant

Kommer Phil se sin skugga

Kommer Phil se sin skugga

Det är den tiden av året igen när meteorologerna graciously går åt Gå Ner ett Kilo I Veckan sidan för att låta en furig gnagare göra sin berömda väderprognos.

Punxsutawney Phil, världens kändis grundhog, kommer att vara coaxed från sin grav i västra Pennsylvania i början av fredagen som en orolig nation klockor Gå Ner ett Kilo I Veckan för att ta reda på om vi har en tidig vår eller sex mer olyckliga veckor av kyla och snö. kommer att uthärda sex veckor vintern. Men om det är molnigt när grundhögen dyker upp den 2 februari, så kommer inte kritikern att se sin skugga och kommer att lämna sin hål, vilket innebär att vintern snart kommer att sluta och en tidig början till våren kommer.

Att vända ett mynt kan vara lika exakt som Phil. Sedan 1988 var groundhog ‘rätt’ 14 gånger och ‘fel’ 16 gånger. Med andra ord matchade bara 14 gånger den nationella genomsnittstemperaturen för resten av februari vad som förväntades utifrån vad groundhog förutsagde.

Phil var fel i fjol: Den fuzzy gnagaren såg sin skugga, så det borde ha varit sex veckor i vintern. Men både februari och mars hamnade varmare än genomsnittet över hela nationen, sa NOAA. Februari 2017 var den näst varmaste februari på rekord.

Sedan 1887 har groundhog sett sin skugga 103 gånger för att förutse en längre vinter och ses inte 18 gånger för att förutsäga en tidig vår. (Det finns ingen rekordlista för 10 gånger i slutet av 1800-talet.)

Medan Groundhog Day bara är en del vinter vinter kul, säger klimatrekordet att vintern förmodligen inte är över, enligt NOAA. Klimatologiskt sett är de tre kallaste månaderna december, januari och februari, så vinteren har vanligtvis fortfarande ett sätt att gå när groundhog kommer ut den 2 februari.

Även om Phil är den mest kända svinen, inkluderar andra furiga prognoser West Virginias franska Creek Freddie, Georgiens Gen. Beauregard Lee, Ohio s Buckeye Chuck, North Carolina s Sir Walter Wally, Louisiana Cajun Groundhog, Gå Ner I Vikt På En Vecka Alabama ‘ s Smith Lake Jake, Wisconsin ‘s Jimmy och New York’ s Staten Island Chuck (fullständigt namn: Charles G. Hogg).

Groundhog Days ursprung ligger i en gammal europeisk firande av Candlemas, som är en punkt mitt mellan vintersolståndet och vårens equinox den exakta mittpunkten för den astronomiska vintern.