Pleasant

Kommersialisering tårar semesterperioden

Kommersialisering tårar semesterperioden

Det borde vara för tidigt för denna artikel att vara relevant, men det är inte.

Det är bara i mitten av november och ännu bombarderas vi redan med jul. Överallt där du åker finns en pre-semestersalong, julmusik blaring genom overhead ljudsystem och juldekorationer hängde upp runt butiker.

Om du gick in på Kroger och väntade halva priset Halloween godis den 1 november var du troligen besviken över att hitta godisrottor och andra julgranskar där istället.

Högsäsongen är tänkt att vara en tid för firande, familj och ge, om dina intentioner är att fira Kristi födelse, oljemirakelet bara säsongens anda. Vårt samhälle har dock något annat att säga.

I Gå Ner ett Kilo I Veckan stället för att omfamna idén om semestern, utnyttjar företagen jul till kommersiella vinster.

Det brukade vara att Thanksgiving var springbrädet för företag att dra kunder in för de upprörande Black Friday-avtalen. Nu är Thanksgiving helt förbises tillsammans med andra vinterhelger. Det är inte längre den orubbliga uppfattningen att semesterperioden börjar efter Thanksgiving. I stället driver företagen jul i slutet av oktober.

Eftersom företag använder jultraditionen av gåva som ger ekonomisk vinning, blir den hälsosamma naturen av semester smittad. Genom Går Man Ner I Vikt att börja sälja tidigare hoppas de kunna dra kunder över en längre köpsäsong och övertyga dem om att nå sina fickor oftare.

Denna ökade ansträngning från företag att göra materiella objekt fokus och betydelse av vad som bestämmer en bra jul betyder att vi som samhälle saknar poängen. Ur kristen synvinkel är det meningen att det är Kristi firande: mannen som offrade sitt eget liv för att lösa Gå Ner I Vikt Snabbt mänskligheten för sina synder. Ur sekulärt perspektiv handlar det om att göra tid att vara med familj och de du älskar.

Nyligen sa Sarah Palin: ‘Jag älskar kommersialiseringen av kristna, för att det sprider jultomten.’ Spridningen av julen är en sak, men det är en annan som använder det som ett system för att få folk till butiker.

Som ett samhälle måste vi återkräva november månaden från detaljhandelens jättar och hålla kära semestern, som de inte kan marknadsföra till enbart en skugga av sin tidigare ära: Thanksgiving.

Thanksgiving är en vacker segue i semesterperioden. Det är ett non-denominational firande av Plymouth-bosättarna ‘första skörden. Det är ett tillfälle att samla familj och vänner från när och fjärran. Det är en semester med ett syfte att ingenting annat än att reflektera och tacka.

Det finns ingen bättre tillträde till semesterperioden, oavsett om din är markerad av Chanukah, Kwanza eller Jul, och kommersialisering borde inte ha något att göra med det.