Pleasant

Konfederat monument protestera stör Stålar av ljus i St

Konfederat monument protestera stör Stålar av ljus i St

SINT AUGUSTINE, Fla. Hundratals människor störde Nights of Light-firandet i St. Augustine lördagskväll och protesterade mot konfedererade monument som fortfarande står i delar av staden.

En av dessa monument ägs av University of Florida. Den andra, som ligger i Plaza de la Constitucion, Gå Ner ett Kilo I Veckan kommer inte att flytta men kommer så småningom att ha lagt till historiska sammanhang, har stadens tjänstemän sagt.

Protestorer säger att deras röster inte hördes när staden beslutade enhälligt att hålla Går Man Ner I Vikt monumentet på plats, så de marscherade på ett större stadium: Night of Lights.

Protestet som startade på St. Paul AME Church och ledde ut till de lugna gatorna i Lincolnville, kom snabbt för Gå Ner I Vikt Snabbt att möta den stora publiken i staden för semestern. Protestanterna sjöng runt bandspelaren medan bandet spelade. De möttes med boos och människor upprörd över störningen.

‘Det här är hemskt att göra detta till familjer, som tar sina barn här för alla år, för att gå igenom det här’, sade Beverly White, som besöker Palm Coast.

‘Det är lite otrevligt, men det är rätt,’ sa Sara från New Smyrna Beach.

Det skrek matcher och motprestanter, men protesterna var fredliga. Ett faktum Curtisha Dunlap, besökande Night of Lights från Jacksonville, uppskattades.