Pleasant

Kongressen tar en semesterresa med mycket att göra i nytt år

Kongressen tar en semesterresa med mycket att göra i nytt år

Paul Ryan, R Wis., Höger, skakar hand efter att ha presenterat en penna till House Ways and Means Committee Chairman Kevin Brady, R Texas, lämnade, som senat majoritetsledare Mitch McConnell, R Ky., Andra från vänster, klockor efter att ha undertecknat. Paul Ryan, R Wis., Höger, skakar hand efter att ha presenterat en penna till House Ways and Means Committee Chairman Kevin Brady, R Texas, lämnade, som senat majoritetsledare Mitch McConnell, R Ky., Andra från vänster, klockor efter att ha undertecknat.

ANDREW TAYLOR, Associated Press WASHINGTON (AP) Den republikanska ledde kongressen passerade smalt en temporär utgiftsräkning för att avvärja en statlig avstängning, göra det minsta minimumet i en sprint mot semestern och diktatvister om invandring, vård och budget till nästa år.

Åtgärden passerade huset på torsdagen på en 231 188 omröstning över den demokratiska oppositionen och rensade sedan senaten 66 32 med demokrater från republikanska lutande stater som gav många av de viktigaste rösterna. President Donald Trump förväntas underteckna åtgärden fredag.

Lagringslagstiftningen skulle hålla regeringen från att stänga vid midnatt fredag. Det har gått igenom en torterad väg och stöter mot motstånd från GOP: s mest kränkta allierade av militären, liksom motstånd från demokrater som krävde men nekades en omröstning om att ge invandrare som kom till landet som barn och i landet olagligt en möjlighet att bli medborgare.

Wrap up-åtgärden tillåter republikaner som kontrollerar Washington för att njuta av sin seger på denna veckas $ 1,5 biljardskattpaket även när de sparkar en fullständig uppställning av kvarvarande arbete i det nya året.

Var och en av dessa saker är säker på att testa den enhet som republikaner njuter för tillfället.

Nu går det ner till några mycket svåra beslut om hur vi går framåt under första och andra kvartalet nästa år, säger Rep. ‘Det är mycket att göra nästa månad. Jag är inte orolig idag. Jag ska vänta till januari för att vara orolig, okej?

Demokrater hade inledningsvis pressat för att lägga till sina prioriteringar för åtgärden, men när de avstod från invandring arbetade de för att hålla räkningen för det mesta ledig för att lägga till oss och att de skulle behålla större hävstång nästa månad.

Bland de föremål som lämnades var 81 miljarder dollar katastrofhjälp, som passerade kammaren på en bipartisan 251 169 tally men stalled i senaten. Åtgärden skulle ha tagit med i årets stöd för orkanoffer i Texas, Florida, Puerto Rico och andra delar av Karibien, liksom eldstaden Kalifornien, till över 130 miljarder dollar. Men både republikaner och demokrater Gå Ner I Vikt Snabbt Piller i senaten vill ha förändringar, och det var bland de saker som demokraterna försökte hålla fast vid för hävstångseffekt nästa år.

Invandring är bland de svåraste problemen som lagts upp mot lagstiftare i januari, påpekade dem i september efter att Trump upphävde en order då Går Man Ner I Vikt president Barack Obama gav dessa så kallade Dreamers skydd mot utvisning, trots att han gav kongressen en marsfrist för att komma fram till en lagstiftningslösning .

‘De förkroppsligar bäst i vår nation: patriotism, hårt arbete, uthållighet,’ sade parlamentets demokratiska ledare Nancy Pelosi i Kalifornien till kammarens regelutskott på torsdagen. ‘Vi borde inte lämna dem för att fira semestern i rädsla’.

Trump och republikaner pressar för ytterligare gränssäkerhet och andra invandringssteg i utbyte.

‘Den stora majoriteten av republikanerna vill se en DACA-lösning. De vill bara se en DACA-lösning som är balanserad’, säger talmannen Paul Ryan, R Wis., Med hänvisning till programmets namn, uppskjuten åtgärd för barns ankomst

Också lämnade oavslutade var tvåpartiska ansträngningar för att krossa budgetgränser Gå Ner I Vikt Snabbt som innebär frysning på Pentagon och inhemska byråer, en långsiktig förlängning av det populära barnsjukförsäkringsprogrammet för 9 miljoner barn med låg inkomst och senat som syftar till att stabilisera sjukförsäkringsmarknaderna .

‘Vid en tidpunkt måste vi fatta de svåra besluten,’ sade republikanska sen John Thune i South Dakota.

I stället kämpade lagstiftare för att uppnå det måste: en $ 2,1 miljarder fix för ett utgående program som betalar för veteraner att söka vård utanför Veterans Affairs-systemet, en tillfällig lösning för att försäkra sig om att stater som drabbats av brister från Barnens sjukförsäkringsprogram inte får rensa barn från programmet. och en förlängning på kort sikt för ett utländskt överskridande wiretappingprogram som syftar till att spåra terrorister.

Trump vägde in på Twitter på torsdag morgon för att erbjuda en boost och ett slag på demokrater.

Bland republikaner kom motstånd mot den tillfälliga åtgärden främst från partiets försvarshökar, som hade hoppats att anta rekordhöjningar för militären i år och tvinga senaten att debattera ett helt år, en utgiftsåtgärd på 658 miljarder dollar. Men den ideen var en nonstarter med senatdemokrater, som bara kommer att acceptera Pentagon ökar om inhemska program får en jämförbar hike.

Den kortfristiga utgiftsräkningen innehåller cirka 5 miljarder dollar för att uppgradera missilskydd för att svara på hotet från NorthKoreaand för att reparera två destroyers skadade i olyckor i Stilla havet.

Lagstiftningen har också en bestämmelse att stänga av automatiska nedskärningar till många ‘obligatoriska’ utgifter, inklusive Medicare, som annars skulle utlösas av skattesänkningen. Demokraterna hade försökt lyfta fram de drabbade utgiftsnedskärningarna i argumentet mot skatteåtgärden.