Pleasant

Kongressens röster för att avvärja avstängning

Kongressens röster för att avvärja avstängning

Kongressen på torsdag avskedade en regeringsstängning bara en dag innan federal finansiering skulle upphöra att skicka president Donald Trump en proposition för att ge tillräckligt med pengar för att hålla byråer som verkar genom 19 jan.

Med lagstiftare som är angelägna om att påbörja en semesterresa till den 3 januari, skedde representanthuset Viktminskning Tabletter och senaten att passera den hastigt skrivna räkningen med röster av 231 188 respektive 66 32.

När kongressen återvänder måste lagstiftare omedelbart återvända till arbetet med att avsätta mer pengar för ett räkenskapsår som redan kommer att vara tre månader gammalt. De kommer att försöka överlåta en ‘omnibus’ utgiftsräkning för att finansiera regeringen från 19 jan till september.

Men några av de samma lagstiftarna i den republikanska kontrollerade kongressen tidigare i veckan röstade för en svepande skatteavgift som kommer att öka 1,5 miljarder dollar de närmaste tio åren till en statsskuld som redan står på 20 biljoner dollar.

Med klockan kollar mot en midnattfrist på fredagen när statsfinansieringen skulle sluta, gjorde demokraterna i kammaren och senaten en stark tonhöjd för att inkludera skydd för unga invandrare som kom illegalt som barn, som i allmänhet kallades ‘Dreamers’.

I slutändan misslyckades kongressens spansktalande Caucus och invandringsgrupper. Men nästan alla husets 193 demokrater och 29 i senatens 46 demokrater röstade nej, delvis för att protestera mot bristen på åtgärder mot invandringsåtgärden.

Strax Gå Ner I Vikt Snabbt Piller innan kammaren och senaten röstade, sade den demokratiska representanten Luis Gutierrez till reportrar: ‘Vi är riktigt trötta på imorgon’, med hänvisning till år av misslyckade försök i kongressen Gå Ner ett Kilo I Veckan att skydda drömmare från utvisning, tillåta dem att lagligt arbeta i USA och få på väg till medborgarskap.

De kommer att fortsätta sin kamp i januari, med sikte på att vinna på nästa utgiftsräkning eller en separat åtgärd.

Trump har eliminerat Obama-eran tillfälliga skydd för Dreamers, men har bett kongressen att komma fram till en permanent lösning i mars. Under tiden blir omkring 122 Dreamers om dagen utsatta för utvisning medan kongressbickers. Jungfruöarna och flera stater som drabbats av årets orkaner eller bränder.

Den tillfälliga utgiftsräkningen gav emellertid Trump en blygsam ökning på 4,7 miljarder dollar för försvarsdepartementet för missilförsvar och reparation av fartyg.

I propositionen ingår 2,85 miljarder dollar för att finansiera barnens sjukförsäkringsprogram till och med mars och finansiering för samhällshälsocenter och indiska hälsovården.

Planen skulle också förlänga Nationella säkerhetsbyråns utgående internetövervakningsprogram, känt som avsnitt 702 i övervakningsakten för utländsk intelligens, fram till och med den 19 januari.

Övriga bestämmelser avser finansiering för veteraner, kustbevakningen och översvämningsförsäkringen.

De flesta statliga programmen skulle tillfälligt förlängas till den 19 januari på budgetnivå 2017.

(Ytterligare rapportering av Susan Heavey, Roberta Rampton och Katanga Johnson; Skrivning av Richard Cowan och Andy Sullivan; Redigering av Jonathan Oatis och Cynthia Osterman)