keepall

Skolkalendarna får ändras 2013

Skolkalendarna får ändras 2013

Skolområdena är nu fria att ställa in sina egna undervisningskalender, vilket möjliggör årliga skolgångar eller förskjutna helgdagar i stället för standardmodellen för somrarna.

På fredagen godkände länsstyrelsen förordningar om att lagstiftningen gick tillbaka tidigare i år, vilket möjliggör för skolskolorna att avvika från standardskolan.

‘Det är något vi väntar på,’ sa Kamloops Thompson School District Supt. Terry Sullivan. ‘Så fort vi har förordningen … kommer vi att strukturera Gå Ner I Vikt Snabbt Piller ett sätt att ha en ganska bred offentlig diskussion om det.’

Sullivan sa att han hoppas att dessa diskussioner kan börja i januari.

Utbildningsdepartementet fortsätter enligt ett pressmeddelande att ställa in minimalt antal undervisningstimmar, men skolstyrelserna kan ställa in antal och datum Gå Ner I Vikt Snabbt Piller för skoldagar, semesterperioder och professionella utvecklingsdagar.

De nya kalenderalternativen träder i kraft med skolåret 2013 14.

Sullivan sa att det är värt att utforska ett nytt tillvägagångssätt till skolkalendern sedan den gamla kalendern var baserad på jordbrukssamhällen från 1800-talet när barn behövdes under skördssäsongen.

Den strukturen har varit svår att kasta eftersom generationer av familjer har blivit vana vid det och många samhällsdelar har byggt upp den.

Men studenter, familjer och instruktörer Gå Ner I Vikt Snabbt söker alltmer varierade sätt att uppnå utbildningsmål och en flexibel kalender skulle underlätta de förändrade behoven, säger Sullivan.