keepall

Skolor i Kent och Medway satt olika semesterdatum över påsk

Skolor i Kent och Viktminskning Tabletter Medway satt olika semesterdatum över påsk

Kent familjer kan tvingas ta delade påskbrott i år, eftersom skolor i olika delar av länet väljer separata datum.

Påsklovet i Medway har blivit märkt en ‘nonsens’, eftersom vissa familjer står inför svårigheter med barnomsorg eller planerar en semester.

Det är en av de första tiderna som majoriteten av barnen på skolorna i städerna kommer att ta sin halvtidsavbrott vid en annan tid än i resten av länet.

Bläddra ner för ljud

Oberoende utbildningsrådgivare Peter Read

Medan skolor i Kent börjar en två veckors semester från fredagen den 25 mars, kommer de i Medway att återvända till klassen efter den långa påskhelgen innan de börjar varannan vecka på måndag den 4 april.

Gravesend-baserad oberoende utbildningsrådgivare Peter Read har kritiserat arrangemangen.

Han sa: ‘Jag tycker inte att det har någon mening alls, och jag tror att de skolor som röstade för det när de ser tillbaka på detta, säger att de gjorde ett misstag.

‘Vissa Medway skolor har sett att det inte är meningsfullt och följer Kent-mönstret så att vi har kaos och föräldrar kommer inte att reagera bra på det här.’

Den tidigare forskaren tror också att barns utbildning kommer att påverkas av de störda tidtabellerna och anser att många föräldrar kan besluta att ta sina barn i semestern.

Han tillade: ‘Jag tror att det kommer att finnas mycket frånvaro under de fyra dagarna i Medway skolor.

‘Det är en nonsens att gå av i fyra dagar, tillbaka i fyra dagar och sedan ha en två veckors semester.

‘Barn kommer inte att fokusera på sitt arbete de kommer över en semester, de har fått en annan om ett par dagar’.

‘Jag tror det’ kommer att bli en död tid för undervisning och lärande. Det kommer vara mycket svårt för lärare att motivera barn, vilket slöseri. ‘

Kent och Medway Gå Ner I Vikt Snabbt Piller skolor tar olika påskbrott i år

Mamma av tre Donna, 46, från Halling har två barn på en juniorskola som drivs av Medway Council och ett äldre barn vid en KCC-gymnasium i Maidstone.

Hon säger att påsk arrangemanget i år betyder att de inte kan tillbringa någon gång tillsammans: ‘Jag såg inte ens på det för att vara ärlig, jag antog bara att de var av samtidigt. Det var bara en av de andra föräldrarna som informerade mig och nu är jag fast vid olika helgdagar.

‘Jag’ är ensamstående förälder och en av mina barn åker på semester med sin pappa under en av veckorna så jag får inte en vecka med mina tre pojkar tillsammans.

‘Det är första gången det hände, de brukar Gå Ner I Vikt På En Vecka alltid ha samma semester. Det är galet.’

kommentar

En talesman för Medway Council sade: ‘Termidatum samråds med alla Medway-skolor inklusive akademier och en betydande majoritet röstade för den något senare våren av 1 april 15.

‘Allt fler skolförvaltningsorgan sätter sina egna skoldagar som fler av dem blir akademier och fria skolor. Vi samråder för närvarande om de tre åren från 2017 till 2020.’