keepall

Skopa fylld på brädan

Skopa fylld på brädan

Hyllorna på Timmins Food Bank kommer att vara välfyllda de närmaste månaderna tack vare gemenskapens generositet under den årliga Stuff the Bucket fundraiser på lördag.

Från morgon till natt bemannade volontärer en station utanför Daileys självständiga matare på Algonquin Boulevard och samlade mat och kontantdonationer i den stora gula hinken av en frontlaster som parkerades vid ingången till affären.

Rick Young, president för matbanken, sa att de fyllde hinken totalt sju gånger under körningen, samt att samla 2,300 dollar i kontantdonationer.

är vår näst största matdrift av året; där är brandmanens matkörning, och då är detta den näst viktigaste drivningen till det, förklarade han. dessa två enheter, vi ‘är i trubbel. Hoppas är att mat och pengar som samlas på lördag kommer att räcka för att få matbanken fram till Thanksgiving.

Young sade att mer än 3400 familjer är registrerade hos matbanken, och mer än 100 är beroende av det varje vecka för att mata sina familjer.

öppnar på kvart efter åtta på onsdag morgon, och de börjar ställa upp klockan tio till sex på morgonen att det är så dåligt att vi hade 119 familjer det här förra onsdagen, sa han. blir ledsen. på 70-talet som måste vända och använda matbanken. Några försöker även komma på natten eftersom de inte vill att folk ska se dem använda det, sa han.

Stuff skopan har blivit en Gå Ner I Vikt Snabbt Piller årlig händelse för matbanken.

Den härrörde från Stuff Bus när ett Ontario Northland-fordon skulle fyllas med donationer som sedan kördes till matbanken.

Under de senaste åren har dock en frontlaster använts för uppgiften, och körde den fram och tillbaka under matdriften.

Brian Dailey, ägare till Dailey’s Your Independent Grocer, sa när Young närmade sig honom för att hjälpa till med den årliga körningen för sju år sedan, visste han att det var rätt sak att göra.

Första året här i stan, kontaktade Rick mig, och jag tyckte det var en underbar idé, jag trodde det var något som var förnuftigt med mataffären, förklarade han. var väldigt glad att bli involverad i Rick, och det har varit en underbar upplevelse och mycket tillfredsställelse har kommit från den. medgav att flera av de företag han tidigare har arbetat med har varit deras bälten, så att säga, och tillbringade inte så mycket som i årets förflutna.

har fortfarande några riktigt bra leverantörer som kommer igenom för att vi ska donera pengar, men tillade att vi i sin tur ska köpa mat i butiken med det och Gå Ner I Vikt Snabbt Piller donera den maten till matbanken. betonade också att butiken s kunder och folket i Timmins har i allmänhet aldrig blivit förvånade i sin generositet.

tror att folk bara är glada att ge, människor i Timmins är bara så generösa, så ger, sa Dailey. De ser något som detta pågår, även om de inte visste om det på förhand och de bara visade sig få matvaror, det rör dem i sitt hjärta och de vill hjälpa till och ge. Det sätter ett leende på ansiktet att de kan hjälpa till. Gillade också Timmins invånare för deras generositet, liksom hur redo och villiga de ska låna ut en hand.

sätt dem till jobbet, och de tänker inte! han sa om de volontärer som körde på lördagen, inklusive flera studenter från lokala gymnasier. folk, när de tänker på matbanken, tänker de på Rick Young, men det är 31 av oss som gör det där. Det finns ingen person som driver den; Det tar alla 31 av de dedikerade arbetarna vi har. enheten är över i år, med Thanksgiving och jul precis runt hörnet, både Dailey och Young uppmuntrade invånare att fortsätta att ge Viktminskning Tabletter när de kan.

inte bara en gång om året gör vi det här året runt, säger Dailey. Kurs, jul och tacksägelse kommer så det är ett stort tryck för att fylla matbanken och se till att alla kan ha en anständig semester som s mycket viktigt för oss. Om du vill donera till Timmins Food Bank kan du göra det genom att kontakta Rick Young direkt eller genom att donera till Dailey’s Your Independent Grocer, som samlar hela året.