keepall

skottningar höjer säkerhetshänsyn vid republikan

skottningar höjer säkerhetshänsyn vid republikan

(Uppdateringar med Trump-kommentar, republikanska briefing kommentarer)

Av Steve Holland och Ginger Gibson

CLEVELAND, 17 juli (Reuters) Cleveland polisförbund bad om att en statslag upphörde att upphöra med att skjuta skjutvapen under den republikanska nationella konventet, men Ohio: s guvernör sa att han var maktlös att agera trots ökade säkerhetsproblem med döden på söndag av tre poliser i Louisiana.

Den republikanska Donald Trump grep om skyttdöd i Baton Rouge, Louisiana, för att stärka sitt fall. Förenta staterna är ledarlösa och han är den bättre kandidaten i presidentvalet i november för att återställa lag och ordning än hans rival, demokrat Hillary Clinton.

Det var inte omedelbart klart att det fanns en koppling mellan söndagens skottningar och den senaste tidens oro över polismord av svarta män, en av dem en skytte i Baton Rouge för ungefär två veckor sedan.

Trots brist på klarhet om motivet och särdragen i söndagens händelse, sade Trump president Barack Obama ‘inte en aning’ om hur man hanterar problemet efter att Obama uttryckte oro över inflammatorisk retorik på kampanjspåret.

‘Vårt land är en splittrad brottsplats, och det blir bara värre!’ Trump sa.

Han utgav uttalanden på Twitter på söndagen, en dag före starten av den fyra dagars republikanska konventet i Cleveland den här Gå Ner ett Kilo I Veckan veckan på grund av att han formellt utnämnde honom till Vita huset.

Kasich, en republikan som förlorade sitt bud för Vita huset till Trump, utgav ett uttalande genom sin talesman Emmalee Kalmbach och Gå Ner I Vikt Snabbt Piller sa:

‘Ohio guvernörer har inte befogenhet att tillfälligt upphäva federala och statliga konstitutionella rättigheter eller statliga lagar som föreslagits. Banden mellan våra samhällen och polisen måste återställas och byggas om som vi gör i Ohio så våra samhällen och officerare kan båda vara säkra .’

Clinton kallade skottningarna ‘förödande’ och uppmanade landet att arbeta tillsammans. ‘Vi får inte vända ryggen mot varandra. Vi får inte vara likgiltiga mot varandra,’ sade Clinton i ett uttalande. ‘Vi måste alla stå ihop för att avvisa våld och stärka våra samhällen.’

OBAMA: SHUN INFLAMMATORIUM RHETORIC

Talade vid Vita huset, sade Obama att med denna veckas republikanska konvention följt nästa vecka av den demokratiska konventionen i Philadelphia skulle politisk retorik sannolikt vara överhettad än vanligt.

‘Vi behöver inte inflammatorisk retorik, vi behöver inte slarviga anklagelser som kastas runt för att få poäng på politiska punkter eller att fördjupa en agenda. Vi måste temperera våra ord och öppna våra hjärtan, alla vi’, sa Obama till reportrar.

Det fanns inga planer på att fördröja måndagens början av Clevelandkonventionen, där tusentals republikanska delegater samlas i ett hot om protester både för och mot Trump, 70, blev en affärsman kandidat.

Säkerheten var utomordentligt tät med stadsgatorna kantade av konkreta trafikavdelare och höga metallgaller, drivna av en ny brådskning efter att en angripare körde sin lastbil till en semestermängd i Nice, Frankrike, förra veckan och dödade 84 personer.

Jeff Larson, verkställande direktör för konventet, sade att han inte var orolig för den öppna bärlagen.

‘Det kommer att finnas gott om brottsbekämpning i centrala Cleveland’, sa han till reportrar. Vårt land är uppdelat och utom kontroll. Världen tittar på. ‘

Trump går in i den avgörande veckan efterföljande Clinton i de flesta nationella opinionsundersökningarna och behöver en studsa från konventet för att valva honom till en mer konkurrenskraftig ställning.

Den republikanska strategen Hogan Gidley sa att våldet gav relevans för Trumps budskap.

‘Det är något som Donald Trump och hans folkmassa redan var beredda att prata om,’ sa Viktminskning Tabletter han. ‘Det här är en epidemi i landet nu och vi måste lösa det.’

NIXON 1968

Den demokratiska strategen David Axelrod tweeted att Trumps ansträngning att göra sig till en lag och kandidatkandidat påminde honom om ett liknande försök av Richard Nixon 1968, när republikan vann sitt första presidentval.

‘Någon’ har studerat ’68’, Axelrod tweeted.

Trumps mål på kongressen är att få fler amerikanska väljare att ta en ny titt på honom och hoppas att han ska se honom i ett mer fördelaktigt ljus efter sin seger över 16 andra republikanska kandidater i ett brutalt slag märkt av förolämpningar och inflammatorisk retorik som lämnade många i partiet uppdelat.

För detta ändamål talar många talare om sina åsikter om Trump, från dotter Ivanka till kvinnors pro golfer Natalie Gulbis.

‘Det kommer att bli en mycket personlig konvention. Jag menar att du kommer att få sin familj att tala. Du kommer att ha vänner som har känt honom tala, sade Trump-kampanjchef Paul Manafort till CBS ‘s’ Face the Nation ‘.