keepall

Skridskampmästaren Karen Magnussen varnar för ammoniakgasläckage vid isarerna

Skridskampmästaren Karen Magnussen varnar för ammoniakgasläckage vid isarerna

VICTORIA Kanadensiska olympiska silvermedalist och tidigare världsmästare skådespelare Karen Magnussen kan fortfarande känna platsen djupt i bröstet där ammoniakläcka brände hennes lungor för sex år sedan och lämnade henne handikappade och inte kunde gå tillbaka till en skridskoåkning för att lära sig sporten älskar.

Magnussen, 65, sa att tre män dödades i Fernie, British Columbia, efter att en ammoniakläcka på den lokala arenan är en hemsk tragedi och hon uppmanade samhällen över Kanada för att säkerställa att arena kylsystem underhålls regelbundet och inspekteras. att nämna alla de människor som tittar på. Detta bör vara en prioritet. Detta är vår nationella sport för Guds sak. Människor bor i arenor i Kanada. sa att hon var offer för ammoniakgasläckage i november 2011 i norra Vancouver på North Shore Winter Club där hon undervisade skridskolektioner.

ammoniakläcka hände, samma som i Fernie, och jag hade mycket tur att inte vara död och slutade som de stackars själarna i Fernie, sa hon.

Magnussen sa att hon gick ut ur kontoret på klubben rakt in i ett moln av ammoniakgas. Hon sa att hon såg arena tjänstemän vinka på henne, men visste inte att de varnade henne för att hålla sig borta.

Inget larm hörde, sa hon.

under de senaste sex åren har min hälsa försämrats, sade Magnussen. har lunginfektioner. Jag hostade hela tiden. Det driver min familj galen men jag kan hjälpa det, sa hon. kan Gå Ner ett Kilo I Veckan även gå på en rink. sa när hon gick in i korridoren och luktade ammonien tänkte hon omedelbart barnen och sprang till omklädningsrummen i arenan. Nödvakten var redan där och hade evakuerats alla säkert.

Hon sa att hon var det enda offer för gasläckage.

bränner halsen, sa hon. har bränt mina stämband. Mina lungor brändes. Jag får lunginfektioner. Jag kan känna samma plats där bränningen var i mina lungor varje gång jag blir sjuk, vilket ofta är. sade att hennes livsförändrande erfarenhet borde ha fungerat som en varning över Kanada om farorna, men det var tydligen inte och nu är tre människor döda.

bara känner att de tog Gå Ner I Vikt Snabbt det seriöst nog, sa hon. om de inte gör en stor tragedi kommer att hända i Kanada. Vi har alltför många människor som är på arenor varje dag från sex på morgonen till midnatt. Gå Ner I Vikt Snabbt används vanligen i mekaniska kylsystem, inklusive de i isbanor. Den används i flytande form men blir en gas när den släpps ut i luften.

Kanadensiska centrum för arbetshälsa och säkerhet säger att ammoniak är en färglös gas som är giftig vid inandning.

Magnussen vann figurskridsko silvermedalj vid OS 1972 i Japan. Hon vann världsmästerskapet 1973 i Bratislava i fd Tjeckoslovakien.

Hon sa att hon anser sig vara offer för en arbetsplatsolycka som aldrig borde ha hänt.

hela försörjningen togs från mig, sade Magnussen. karriär, min hälsa. Jag var redo att gå i pension. Jag älskade barnen. Jag älskade hockeyspelarna som jag arbetade med.