keepall

Skriva perfekt julbrevet

Skriva perfekt julbrevet

Curated av Rachel Paxton Lämna en kommentar

Jag vet inte om dig, men jag ser alltid fram emot att få julbrev från familj och vänner under semesterperioden. Ofta är det de enda nyheter du får från några av dem under hela året.

Jag började skicka ut vår julkort i julen året efter att jag blev gift. Vissa vuxna barn är nöjda att dela med sig av sina familjenyheter i ett brev från sina föräldrar, men jag ville börja vår egen familjetradition med vårt årliga julbrev.

Att sitta ner för att skriva ett brev kan vara en skrämmande uppgift. Det är lätt att släcka till sista minuten om du överväldigad med tanken på att försöka lista ut vad du ska säga. Det finns flera saker att ta hänsyn till när du skriver din egen familjejulbrev.

Vissa människor blir väldigt kreativa med sina julbrev. Det finns en mängd olika format att välja mellan. Du kan köpa semester skrivare papper i någon kontorsleverans butik. Skriv ut ditt brev på det dekorerade pappret, och du ska alla gå. Om du skriver ut många bokstäver och inte vill spendera så mycket på pappret, kan du också bara välja färgat papper utan design eller grönt papper ser festligt ut på egen hand med ditt brev skrivet på dem. Du kan även kopiera ditt brev till papperet med en kopieringsmaskin istället för att skriva ut var och en på skrivaren. Om du är i gummistämpling, kan du också dekorera dina bokstäver efter att du har skrivit ut dem.

Eller du kan gå papper mindre! Du kan maila ditt brev till familj och vänner om de har tillgång till Internet. Det här låter dig lägga in bilder i ditt brev och inte oroa dig för att behöva skriva ut dem. Vissa familjer har webbplatser som ställs in för att publicera familjeprojekt och händelser. Detta skulle också vara ett bra ställe att skicka ditt julbrev till för att alla ska se.

Så vad ska du skriva i ditt brev? Att hålla saker kort och till viss del är definitivt en fin konst. Jag försöker hålla mina bokstäver på en sida, om möjligt, en och en halv sida på det mesta. Det beror också på hur stor din familj är. Poängen är att inte förlora läsarens intresse med för många sidor att läsa.

Jag börjar mina bokstäver med hälsning, och sedan ett stycke eller två av stora familjehändelser, som födelser, dödsfall, bröllop, etc. Det här är också ett bra ställe att kortfattat beskriva några favoritfamiljeresemester för året. Jag skriver sedan en kort paragraf om varje familjemedlem för att få alla Gå Ner ett Kilo I Veckan uppdaterade om vem som bara fått sitt körkort, hängslen på eller av, började sitt första jobb etc. Jag försöker bara träffa de stora milstolparna som folk skulle vara intresserade av i att veta om.

Du finner att när du sätter dig Gå Ner I Vikt Snabbt ner för att starta ditt brev så kommer orden bara att börja flyta och du blir klar Går Man Ner I Vikt med den på nolltid. Vem vet bättre vad som hände i din familj i år än du? Det är också en bra idé att låta någon annan läsa den innan du skickar ut den för att du får dina fakta raka. Särskilt om dina barn! Det kan definitivt komma tillbaka för att hemsöka dig senare.

Försök skicka dina brev och kort ut under den första veckan i december. Jag älskar att få bokstäver och kort i början av säsongen. Att höra från familj och vänner är ett bra sätt att komma in i semesterandan, och när du har dessa brev ut genom dörren är din tid befriad för andra viktiga uppgifter.

Se till att du håller en kopia av ditt julbrev för dig själv. Jag lägger en kopia av mig i ett bindemedel där jag håller alla de semesterbrev jag får. Somedag blir det här ett underbart minnessak för mina barn och barnbarn.

Sista 5 artiklar tillagd av Rachel Paxton