keepall

Skrämmande vårdcentraler heter och skammade i online-listan

Skrämmande vårdcentraler heter och skammade i online-listan

Barnomsorgscentraler som ‘rort systemet’ har blivit namngivna och skammade i ett nytt onlinegivare publicerat av regeringen som säger att de kommer att bidra till att skydda skattebetalarnas dollar.

Viktiga punkter: Dussintals vårdcentraler har blivit lurade för regeringen. Centrarna måste ge regeringen tillgång till sina ansökningar om bidrag. Några ljög om antalet Gå Ner I Vikt På En Vecka barn de hade och hur länge de var där för

Enligt handlingshandboken för barnomsorgsåtgärder har 38 centra kring Australien visat sig ha brutit mot regler mellan juli och september i fjol, inklusive 20 i Victoria och 11 i New South Wales.

De vanligaste misdemeanorsna inkluderade inskrivning för många studenter och tillhandahållande av falska dokument för att öka närvarouppgifterna.

För att få tillgång till skattebetalarnas medel på cirka $ 6 per barn per timme måste centra tillhandahålla närvaro rapporter till regeringen.

Men många centra på listan visade sig ligga om antalet barn de letade efter och hur många timmar de deltog i.

Under de föregående 12 månaderna fångades 141 centra som bryter mot reglerna, vilket innebär att deras statliga subventioner kommer att avbrytas eller upphävas.

‘Du kommer att hängas ut för att torka’ Medan centra som bryter mot reglerna fortfarande kan fungera hotas deras livskraft.

Utbildningsminister Simon Birmingham sade att regeringen hade ökat antalet efterlevnadskontroller.

‘Det här registret bör fungera som en varning till leverantörer att om du inte är kompatibel och gör fel du kommer att hängas ut för att torka,’ sa han.

‘Medan den Viktminskning Tabletter överväldigande majoriteten av leverantörerna är legitim och tillhandahåller högkvalitativ vård, bör de som går ner på fel väg hållas för att redogöra för sina handlingar.

‘Föräldrar ska ha tillgång till Gå Ner I Vikt På En Vecka den information som behövs för att fatta välgrundade val när de fattar beslut om barnomsorg och har förtroende för att de överlåter sina barn till en kompatibel och välrenommerad leverantör.’

Medan de flesta av de 38 centra på den senaste listan var från Victoria och NSW, fanns det också två tvivelaktiga leverantörer i varje av Queensland, South Australia och Western Australia och en i Australian Capital Territory.

Listan uppdateras var tredje månad.

Spotlight på västra SydneyOm totalt 179 centra som publicerats online i morse, är 55 i västra Sydney.

Bankstown och Lakemba var särskilda hotspots, med båda förorterna med 10 centra på listan.

Sydney mor Kerry Lewis har tre barn i barnomsorg och sa att hon var besviken över antalet centra som bryter mot reglerna.

‘Vi lägger våra barn i denna vård och vi ger dem ett visst antal timmar i veckan och de går över det för att få extra finansiering, var vart går finansieringen?’ Sa hon.

‘Det är lite besvikande att du litar på det och dina personliga detaljer och de’ dodgar systemet. ‘

Hon sa att det fortfarande var ‘bra barn bryr sig där ute’.

‘Jag menar den som mina barn går till är fantastisk, jag har inte haft några problem och personalen är alltid bra. Det är 140 av hela Australien, det är fortfarande ett litet antal men det är olyckligt så är det så, sade hon.