keepall

Skulle mer semester vara bra för Amerika

Skulle mer semester vara bra för Amerika

Men den lilla utvecklingen av lägenheter jag bor i är fortfarande tyst. En majoritet av människor verkar fortfarande vara på semester.

Inte jag självklart. Jag kan ha bott i Storbritannien i 25 år men jag är en amerikan vid födsel, egenföretagare, och så efter nio dagar bort, är jag tillbaka i selen, redo för handling.

Och eftersom det mesta av mitt arbete innebär att organisera en föreläsningsturné i USA under hösten, har jag en produktiv tid. Det kan vara den sista veckan i sommaren i min födelseland, men nästan alla som jag behöver vara i kontakt med i Amerika är vid deras skrivbord som låter chockas som någonsin.

Månadslång avstängning När folk talar om den anglosaxiska modellen för kapitalismen, är det som de brukar hänvisa till den anmärkningsvärda Anglo American-slumpen att Margaret Thatcher och Ronald Reagan kom på kontoret samtidigt och delade identiska ekonomiska filosofier och politiska guruer.

Dessa dagar är borta och den anglosaxiska modellen är mer nostalgi än verkligheten. Men även i de ledande dagarna av Iron Lady och Gipper var en plats där modellen inte höll på frågan om betald årlig ledighet.

Brittiska arbetstagare får generösa garantier för ledig tid, för närvarande 20 dagar om året. Det är en hel månad av betald ledighet. Bedömligt planerat kring helgdagar åtta i England och Wales, nio i Skottland och 10 i Nordirland betyder det att landet landar i stort sett för det mesta av augusti och mellan jul och nyår.

Det är inte bara Storbritannien där bra semester är normen.

Siffrorna i en rapport från Centret för ekonomisk och politisk forskning (CEPR) 2007 är starka. Den såg ut på 21 av de rikaste länderna i världen och fann att endast en, USA, inte ålägger arbetsgivare ett lagligt mandat för att ge ledig tid.

Självklart får människor i Amerika betalt årlig semester, men för de flesta löntagare är det föremål för så många olika beräkningar baserade på anställningstid och hur mycket du tjänar, det kan bara beskrivas som eländigt.

Med andra ord är det ett privilegium att tjäna sig snarare än en vanlig del av ersättningen.

Nio dagar av årlig ledighet är vad det genomsnittliga amerikanska tillfaller under ett år. Så du måste vara på jobbet i 12 månader innan du börjar få samma belopp.

Om du räknar med att folk kan ta en dag eller två i julen, kanske tacksägelse och hålla en dag eller två i banken för en familjesituation, vad du är kvar med kommer det goda vädret en veckas semester om du är tur.

Rå rädsla Skillnaden mellan amerikanska attityder till semester och britterna och andra är svår att förklara.

Jag har arbetat för löner på båda sidor av Atlanten och erfarenheten är i stort sett jämförbar. Ändå skulle ingen brittisk arbetare eller de flesta brittiska arbetsgivare acceptera en sådan liten semesterrättighet.

Jag tror att amerikanerna kan anpassa sig mycket snabbt till att ha betalat ner tid

Semester som kompensation är en av de små, subtila sakerna som håller en arbetsplats glad. Lyckliga arbetare är produktiva arbetstagare på sätt som inte kan mätas statistiskt.

När man citerar amerikaner ‘acceptans av de längre timmarna Viktminskning Tabletter de arbetar eller deras brist på betald ledighet, är cliche att säga att den går tillbaka till landets puritanska arv eller protestantiska arbetsetik.

Jag håller inte med. Jag tror att det kommer från rå rädsla.

De flesta amerikaner är inte nedstigna från puritanska lager. Folket jag har arbetat med i en mängd olika jobb Jag var inte alltid journalist skulle ha velat ha något mer än en garanti för 20 dagars betald semester per år.

Men sedan Thatcher och Reagans storhetstid har de blivit alltmer rädda för att be om det direkt och alltför räddat för att komma ihop och kräva det som en grupp.

Det är lätt att få sparken i USA, och när människor har ett jobb tenderar de inte att vilja göra vågor.

Sociala fördelar är verkligen synd. I ett land där ekonomisk osäkerhet leder till en oroande aggressiv offentlig debatt som stör minst en amerikansk expat, skulle det troligen vara en bra sak för arbetsgivarna att börja betala sina arbetare för att ta extra chilltid.

Fördelen för samhället skulle vara omedelbart eftersom saken är, garanterade betalade semesterar tar inte mycket att vänja sig vid.

För all sin stolthet i att arbeta längre timmar utan semester än någon annan tror jag att amerikanerna skulle kunna anpassa sig mycket snabbt till Viktminskning Tabletter att ha betalat ner tid.

Ta fallet med en kollega som arbetade för International Herald Tribune i Paris. Triben ägs av The New York Times och som den mesta av sin lilla personal, var han på uppdrag från New York.

Vi träffade till lunch medan jag var i Paris för att undersöka en bok för några år sedan, och som vi åt sa han att han tog den följande veckan av. Det var mars, inte semestersäsong, och jag frågade honom varför han tog det då.

Han berättade att han arbetade enligt franska anställningsregler och var lagligt skyldig att ta sin semestertilldelning. Han sa att han inte kunde använda det hela på sommaren, eftersom det var för många veckor som han var tvungen att ta.

Så han grep någon tid utan säsong i England, i Cambridge. Amerikanska läsare vet inte vad vädret i den gamla universitetsstaden är som i sen vinter, men han Går Man Ner I Vikt skulle inte behöva packa shorts.

Ändå klappade han med glädje när han skakade på den här situationen. Han verkade så avslappnad och glad att jag lät honom hämta fliken till lunch.