keepall

Skydda dina ögon på semester

Skydda dina ögon på semester

Semester är allt om kul och vi behöver solljus för att hålla oss friska. Det är viktigt att skydda dina ögon i solljuset eftersom ögonen och omgivande vävnader kan skadas av solstrålarna utan det korrekta skyddet.

Ultraviolett ljus Solen avger ultraviolett (UV) ljus som är osynligt för människor. Ultraviolett ljus kan delas in i långvåg

Ljus av våglängd mindre än 280 nm absorberas av hornhinnan, det tydliga fönstret i ögat. Den naturliga kristallina linsen i ögat absorberar / blockerar UVA- och UVB-ljuset från att nå ryggen av ögat, men det finns en bråkdel av ultraviolett ljus kortare än 400 nm som kan nå näthinnan.

Effekter av sol exponering för ögonen Om exponering för solen på kort sikt kan orsaka följande.

Photokeratit ‘solbränna i hornhinnan’ ögonen kan bli röda, smärtsamma och torra med effekter på synen.

Solbränna till ögonlocken:

Detta orsakar röd svullnad, smärtsam, gråaktig hud.

Mer av

Sommar hälsa tips

20 artiklar

Hudkräft i ögonlocken: Om du har några nya hudförändringar / lesioner runt ögonen ska du se din läkare.

Makulär degeneration: Makula är den del av näthinnan som är ansvarig för den fina detaljerna i mitten av synfältet. Macula degeneration är den vanligaste orsaken till visuell förlust över 60 år, den är huvudsakligen åldersrelaterad och beror på en mängd genetiska, miljömässiga och kostfaktorer. Det finns bevis för att kortvåglängd, hög energi synligt ljus (HEV) eller blått ljus kan skada fotoreceptorer som leder till accelererade makulära förändringar.

Katarakt: en grå Viktminskning Tabletter starr är en grumling av linsen inuti ögat. Detta förekommer hos de flesta som ett åldrande svar men kan vara mer uttalat eller förekomma tidigare i livet hos de som utsätts för höga halter av ultraviolett strålning. Var försiktig, förväxla inte färgtonens mörk med Gå Ner ett Kilo I Veckan skyddsnivån. Solglasögon som har CE-märket och British Standard (BS EN 1836; 2005) testet kommer att erbjuda ett adekvat skydd.

Glaukom: Går Man Ner I Vikt Vilka är symtomen på glaukom?

Bedömning av din vision: ögonprov är viktiga hälsokontroller.

Senast uppdaterad 24.04.2016

Materialen på denna webbplats är inte på något sätt avsedda att ersätta professionell vård, rådgivning, diagnos eller behandling av en läkare. Webbplatsen har inga svar på alla problem. Svar på specifika problem kanske inte gäller för alla. Om du märker medicinska symtom eller känner dig sjuk, bör du kontakta din läkare för ytterligare information, se våra användarvillkor.

NetDoctor är en publikation av Hearst Magazines UK som är handelsnamn för The National Magazine Company Ltd, 72 Broadwick Street, London, W1F 9EP. Registrerad i England 112955. NetDoctor, en del av Hearst UK Wellbeing Network.