keepall

Skämtar bort i pekannötter för helgdagens näringsrika

Skämtar bort i pekannötter för helgdagens näringsrika

I hela Texas denna semester säsong, mat kommer att sluta med en pecan paj. Jag är här för att ge dig flera underbara anledningar att njuta av den paj och kompensera någon fretting över kalorier.

Pekannötter är näringsrika. Studier har visat en handfull pekannötter varje dag kan spela en roll för att skydda nervsystemet och kan fördröja utvecklingen av åldersrelaterad motor neuron degenerering.

I juni 2004 rapporterade Journalen för jordbruk och livsmedelskemi om forskning som rankade pekannötter högst bland alla nötter och bland de högsta kategorierna av livsmedel som innehåller den högsta antioxidantkapaciteten. Detta innebär att pekannötter kan minska risken för cancer, kranskärlssjukdomar och neurologiska sjukdomar som Alzheimers s.

En studie som publicerades i The Journal of Nutrition i september 2001, fann att pekannötter kan fördubbla den kolesterolsänkande effektiviteten hos en traditionell hjärtsond diet. Förpackad med mer än 19 vitaminer och mineraler inklusive vitamin A, E-vitamin, folsyra, kalcium, magnesium, fosfor, kalium, flera B-vitaminer och zinkpekannor är höga i fiber, en högkvalitativ proteinkälla och är naturligt natriumfria. Det börjar se ut som att Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Viktminskning Tabletter äta pekannötta för frukost, men det är inte så otrolig.

Pekannötter är lokala. Pecan är unik eftersom det är den enda stora trädnoten som är infödd till Nordamerika. Även den inhemska pecanen är fortfarande viktig kommersiellt, vilket inte är sant för andra trädgårdsgrödor (de flesta grödor är nu endast förbättrade sorter, inte den ursprungliga formen).

Pecan anses vara en av de mest värdefulla nordamerikanska nötterna idag. Förenta staterna producerar cirka 80 procent av världens pekannötter, vilket årligen ligger mellan 300 och 400 miljoner pund. Texas rankar vanligen näst nationalt i pecanproduktion med cirka 60 miljoner pounds värderade till över 87 miljoner dollar. Det är uppenbart Viktminskning Tabletter att Texaner konsumerar en rättvis del av pecanpai årligen, men marknaderna växer i Kina, Indien och Tyskland. Pecannor odlas i 231 av staten s 254 län med 3 600 producenter på nästan 92 000 hektar.

Pekannötter är knutna till det rika kulturarvet i Texas. Pecannan blev vårt statliga träd 1919 och statens hälsmut i 2001. Än idag finns infödda pekannötter som växer vilda längs floderna. Träet används också i stor utsträckning för skuggan och finns på många domstolsgräsmattor i Texas, inklusive vårt eget Denton County Courthouse på torget.

Namnet pecan är från Algonquin ursprung, vilket betyder ‘nötter som kräver en sten att spricka.’ Numera kan de många olika uttalandena av pecan vara ett roligt ämne av konversation och studera i regionala skillnader. Ett sista tips för de transplanterade Texanerna, ‘puh kahn’ används vanligtvis över ‘käftburk’. Vi vill verkligen inte misslyckas med det.

Seedling saleBuy din egen del Texas på Denton County Soil and Water Conservation District. S trädplanta försäljning. Alla intäkter gynnar programmet ‘Cool Shade for Third Grade’ i Denton County skolor i oktober, vilket innebär att Master Gardeners och Master Naturalists levererar över 3.000 fröplantor till tredje graders.

Barnen hör också en kort pedagogisk presentation om betydelsen och värdet av träd för vattenkvalitet, vindbrott, markskydd, vildmark och syre. De tredje sorterarna tar träden hem och har en förstahandsupplevelse av att odla sitt eget träd. I år är trädplanterna som är tillgängliga till salu, Afghanistans furu, italiensk stenpine och pinyon furu för $ 4,50 per 18 till 24 tums plantor. Också tillgängliga är roddpekannötter och aromatisk sumac för $ 3. Och det finns en gallon krukade träd för $ 9,50, som inkluderar bur ek, levande ek, mexikanska vit ek, shumard ek, öken pil, mexikansk plommon och vitex.