keepall

skådespelerska reflekterar på ikonisk film

skådespelerska reflekterar på ikonisk film

Hon är en av de sista överlevande medlemmarna av 1946-semesterklassikern ‘It a Wonderful Life.’ Men det var förrän 1980-talet, när den långa glömda filmen återuppstod för TV-publiken såg den före detta barns skådespelerskan Karolyn Grimes till sist att se vad allt väsen var om. Nästan 70 år senare spelade Grimes, som spelade rollen som George Bailey dotter Zuzu, pratade med MSNBC om den ikoniska filmen som en gång var ‘bara en annan film.’

MSNBC: Varför tror du [70 år senare] att det är så stort för människor?

Karoyln Grimes: Det är tidlöst, eftersom det gäller igår, gäller det för idag och det gäller i morgon. Vi har alla bankerproblem. Vi har alla problem. Vi kan identifiera med de uppgångar som fattiga George går igenom. Vi kan identifiera med det faktum att hans drömmar som han hade för sig aldrig blev sann. Och det identifierar också med det faktum att så länge vi har tro, familj och vänner vet du vad vi är bra.

Hur kom den här delen med dig och kommer du ihåg något om att auditionera för det?

KG: Under dessa dagar gjorde vi audition. Vi hade en på en intervju med gjutregissören eller någon annan som ville vara där inne. Och för ‘Det var ett underbart liv’ var Capra där. Han plockade alla i hans filmer. Och han Gå Ner ett Kilo I Veckan hämtade även extramaterialen och det fanns 2.000 extra i ‘It a Wonderful Life.’

Låt mig bara springa igenom några namn för dig James Stewart.

KG: Han var ungefär sex fot fyra. Han var Gå Ner I Vikt Snabbt Piller riktigt lång och han var bara en riktigt mild person som hade mycket tålamod och som var mycket lugn.

Berätta lite mer om hans personlighet.

KG: Han var en tyst man, det här var strax efter andra världskriget och jag tror att han ändrats lite. Och han var bara en väldigt trevlig man. Och i senare år kom vi igen och han var fortfarande den trevliga mannen och han hjälpte fortfarande sin medman, han gjorde bara mycket saker för människor som han behövde utmärkelser för han var George Bailey.

Kämpade du med Lionel Barrymore alls?

KG: Ja, ett par gånger Han hade någon form av sjukdom och han var faktiskt i rullstol och de byggde delen runt honom i den rullstolen.

Frank Capra Han var en mycket mild man. Och han bad dig göra saker och han låg ner på händerna och knänna, såg dig direkt i ögonen och sa ‘det här är vad jag vill att du ska göra.’ Och så fick han det han ville ha av dig på det sättet för att han var ögonhöjd och han tittade inte ner på dig och han visste bara vad han skulle göra och han var inte som en stickler för att hålla fast vid varje ord i manuset. Han var snäll om det. Om Gå Ner I Vikt På En Vecka du fick varje ord exakt rätt, var det OK. Vissa ledare var på det sättet.

Minns du vad du betalat för filmen?

Oj! Vad gjorde du med pengarna? Har du tillåtit att spendera det?

KG: Åh, himlen nr. Det gick direkt till min familjens kuponger.

Vad något som folk ser hemma kanske aldrig gissar om den här filmen?

KG: Kanske hur snön gjordes. Det gjordes med fomit och elfenben såpflingor och socker och alla sorters saker. Så när du tittar på filmen ser du suds att gå runt.

Detta var Kalifornien så det var varmt ändå, men vilken tid på året var det här filmat?

KG: Det började i april och de slutade den första augusti och det var extremt varmt. De hade en värmebölja. Det var 95 grader.

Var Capra någon som gjorde mycket?

KG: Ja, ja, ja, ja, ja. Han sköt 350 000 fot film och han använde bara 11 900.

Det var inte den här stora box office hit. Vad kommer du ihåg om den aktuella utgåvan vid den tiden? Eller tyckte du ens om det?

KG: Det var bara en annan film jag tänkte ens om att det var eller var en hit. Jag kunde ha brydde mig mindre vid den tiden i mitt liv, det var bara ett jobb jag gick till öppningsnatt men jag somnade.

Många människor har bara känt det som den ultimata julfilmen. Många människor inser förmodligen att ingen tänkte två gånger om det i åratal. Det var det som verkligen hjälpte det med, eftersom det var gratis och alla TV-stationer kunde visa det. Och de visade det om och om och om igen. Och det hur de blev utsatta för filmen. Ganska snart hittade folk mig och ville intervjua mig och jag började få fläktbrev. Och jag trodde Jiminy Christmas, jag tittar bättre på den här filmen.

Vad är den bästa delen av att vara ansluten till den här filmen?

KG: Möte folket. Jag älskar det. Bara prata med människor och dela en del av sina liv för bara några minuter får jag kärlek och uppskattning och jag hoppas jag ger dem samma.