Article

Facebook-bilder av Oregon Refuge occupiers besöker Bundy Ranch Irks dömare

Facebook-bilder av Oregon Refuge occupiers besöker Bundy Ranch Irks dömare

Facebook-bilder av Oregon-tillflyktsbefolkningen Jon Ritzheimer och Ryan Payne besöker Bundy Ranch i Nevada under semesterlovet utan tillstånd har landat både i varmt vatten. Distriktsdomare Anna J. Brown i Portland strax före det nya året.

Domen har följaktligen flyttat upp Ritzheimers datum för att ge sig till fängelse, från den 15 februari till den 12 januari, och hon klargjorde att Ritzheimer inte har någon kontakt med någon namngiven svarande i antingen Oregon eller Nevada fall innan han börjar sin fängelsestraff.

Domen beordrade Payne att återvända till hemhemmet i Las Vegas.

Payne och Ritzheimer båda åtalade sig skyldig till federal konspiration i den beväpnade övertagandet av Malheur National Wildlife Refuge i sydöstra Oregon år 2016. Ritzheimer dömdes till ett år och en dag i fängelse.

Payne väntar på dömande i Oregon. Han står inför andra federala anklagelser i Nevada med Cliven Bundy och två av Bundys söner, Ammon och Ryan Bundy i 2014-standoffet nära Bundy Ranch, när tjänstemän försökte runda upp Bundy-boskapsintrång på offentligt land efter årtionden av obetald betesavgift och böter.

Pretrial Services Officer Nick Nischik upptäckte bilderna av Ritzheimer och Payne på ranchen, inklusive en av dem poserar med Ritzheimers fru och Payne s fiancee vid den närliggande Toquop Wash under Interstate 15 där den 12 april 2014 konfrontationen inträffade mellan Bundy anhängare och federala officerare.

Nischik var oroad över att bilderna avslöjade att de två hade kränkt sina utsläppsförhållanden och skickade dem till domaren.

Ritzheimer hade en ‘ingen reserestriktion’ ‘på hans Oregon-frisläppande som krävde att han skulle stanna kvar i Arizona i väntan på överlämnandet till fängelse utom för att behöva resa till Oregon för domstol. Ritzheimer fick tillstånd att resa till Las Vegas för att stanna hos en Airbnb fira hans bröllopsdag den 22 december och 23, men han fick inte tillstånd att besöka Bundy bostad, cirka 80 miles nordost om Las Vegas, enligt domstolen.

Faktum är att han i Ritzheimers begäran om att resa till Las Vegas för hans årsdag skrev till sin utgivare i Arizona: ‘Jag kommer inte att gå till rättegången eller federal domstol för att se Bundy s (sic) om det är vad du tänker. Vill du bara göra det klart. ”

Ritzheimer hade också en begränsning mot utstationering till sociala medier förutom att främja sin motorcykel reparation verksamhet.

Ritzheimer sa att han träffade Payne i Las Vegas, som bjöd in honom till Bundy bostad. Ritzheimer sa att han inte var medveten om att han var förhindrad att ha kontakt med co-förtalade och be om ursäkt till domstolen.

Innan Facebook-bilderna upptäcktes hade Ritzheimers försvarsadvokat bett domaren att lätta sina sociala medier begränsningar och noterade sin plan att springa till kongress i Arizona. Men med den nya dagen att överge till fängelset har Ritzheimer släppt den planen och istället kommer bara att förbereda sig för fängelse, skrev hans fru på hennes Facebook-sida.

När Mistrial förklarades i Nevada den 20 december, beviljade Brown Payne tillstånd att resa hem till Montana över jul och nyårs helgdagar för att besöka sina barn. Han fick inte tillstånd att besöka Bundy Ranch, konstaterade Brown i ett e-postmeddelande från The Oregonian / OregonLive.

‘Jag är orolig för att de tilltalade har utnyttjat detta domstols släppningsrum till deras fördel’, skrev hon.

Brown fastslog att påståenden från Ritzheimer och Payne att de inte trodde att deras besök på Bundy Ranch kränkt sina utsläppsförhållanden ‘var felaktiga men diskuterade i samband med överlappande utsläppsbetingelser från både Nevada och Oregon . ” Hon sa att hon bestämde sig för att ta itu med anklagelserna informellt och inte genom formella förfaranden.

Payne måste vara kvar på det godkända bostadsområdet i Las Vegas och lämna bara till och från domstol, hans advokater ‘kontor, kyrka eller sjukvård eller behandlingstjänster.

Brown beordrade honom att inte återvända till Bundy Ranch eller ‘engagera sig i sociala aktiviteter med sina medförstående.’

Om Navarro reglerar att Nevada-fallet kan försökas igen, kan Payne vara kvar på frigörelse med hemvist, skrev Brown.