Article

Fader av två Deported efter att ha bott i U

Fader av två Deported efter att ha bott i U

DETROIT En familj är sönderdelad efter invandringstjänstemän deporterade en Michigan-pappa som hade bott i USA i tre årtionden, enligt WXYZ.

Jorge Garcia kom illegalt till Förenta staterna med sina föräldrar när han var 10 år gammal. Han är nu 39. Han anlände ett år innan han kunde kvalificera sig under DACA. Han har en fru och två barn som är amerikanska medborgare.

Cindy sade att någon dålig juridisk hjälp sätter tillbaka dem och de har aldrig haft en klar väg till medborgarskap för Jorge. Det betyder att de har checkat in i åratal, i hopp om att hitta en lösning. har aldrig gjort någonting utan tillstånd från invandrare, för när vi lämnar staden måste du berätta för var du ska, säger Cindy Garcia.

Förra gången familjen checkade in med invandringsagenter i november, sa de att Jorge skulle behöva lämna den 15 januari.

Cindy sade att agenter sa att Jorge inte har kriminalregister, han kunde stanna genom julhelgen.

Cindy sa att 12 år gamla Jorge Jr. och 15 år gamla Soleil är förödda.

en mardröm, de är ledsna, de är deprimerade, de förstår inte allt som händer, allt de vet är deras pappa är borta och de vet inte när de ska se honom igen, säger Cindy Garcia.