Article

Fader och dotter öppna möbler

Fader och dotter öppna möbler

HomenewsHeadlinesText of Gov. Dayton slutliga tillstånd av staten adressAccess till drivrutin mobiltelefon ifråga efter 2016 krasch som dödade 2 Mounds Visa High GirlsDayton ser tillbaka, framåt i sin senaste State of State speechGun utbildad lärare släpper skjutvapen i klassrummet, säger tjänstemän, skadade elev tog Han är borta från oss. Slagfamilj talar ut vid dömande för YouTube-shootingsportsHeadlinesHockey framtid ser bra ut som ungdoms deltagande växer i ND, MinnesotaFinalister namngavs för North Dakota Mr. BasketballForum prep sport podcast samtal postseason Minnesota basket och klass B pojkar basketVeteran Zach Duke säger Twins kommer att behöva fokus mitt i förväntningarWild defenseman Jared Spurgeon förväntas missa minst en månadslifestyleHeadlinesCelebrate St. Patrick Day med traditionell lammrätten USA faller i World Happiness rankings againDog märkligt beteende kan kopplas till PTSDDid du vet att korkar har en betydande inverkan på vin? En irländsk ‘pi’ för vilken dag i veckan: Irish Stout and Steak Hand Pies

FARGO Jeff Kale visste mer om hur han kunde renovera saker han hittade på kanten än vad han skulle göra med de färdiga produkterna, åtminstone när han började samla.

Resultaten av hans hårda arbete och hans dotters kreativitet visas nu i en downtown Fargo butik där lokalbefolkningen kan hitta nya skatter gjorda i stor utsträckning från föremål som annars skulle ha gått till deponi.

Jeff Kale och Erica Kale öppnade Finders Keepers ND, 512 Broadway N., som i oktober tog över ett litet utrymme som tidigare användes av Cardboard Kings.

Erica Kale, en kläder textilhandeln och design alumna från North Dakota State University, var tvungen att prata sin pappa för att göra sitt kreativa sidoprojekt till en butik.

Men verksamheten är båda deras, ett resultat av att använda sina individuella färdigheter efter att ha ackumulerat en hel del ‘projekt’ gamla möbler och saker de samlade och insåg att deras arbete kunde vädja till en bredare publik.

‘Vi bestämde oss ömsesidigt för att välja saker som var roliga, och sedan göra om det eftersom vi hade alla grejer,’ sa hon. ‘Det var snällt,’ Låt oss börja försöka sälja några saker. ‘ ‘

En ny idé

Kale sa att han inspirerades för några år sedan av shows som ‘Flea Market Flip’ och en växande insikt om att gamla möbler och inredning kunde hållas ut ur soporna med lite arbete.

Det var då han först kämpade för jakt under samhällets söndags 2015-uppehållsvecka, en årlig händelse när nästan alla kan lämna nästan vad som helst på deras hylla att tas upp och kasseras gratis.

Han var inte den rena veckans typ av kille före det, men sa att det fanns något om sakerna på kanten det året som gjorde honom våren till handling.

Hans samling blev utgångspunkten för ett företag, och Kale och hans dotter lanserade Finders Keepers ND i april 2017 för att sälja produkter på säljare.

Erica Kale sa att affärsbutiken blev tillgänglig flera månader senare, och hon ‘ville komma in på det roliga’ att ha en affär i centrum. Butiken öppnade i oktober, och Jeff Kale sa att han tar det långsamt för nu bara för att se vad kunderna vill ha.

Han kan göra något av arbetet, oavsett om det är att måla möbler eller byta ut en träplatta, i ett litet utrymme på baksidan av affären. Han renoverar också saker i sitt hus i Fargo.

Det är ett kreativt utlopp för Kale, en frilans grafisk designer, liksom hans dotter, som är chef för downtown boutique Kindred People när hon inte hjälper hennes pappa.