Article

Fadern vägrade att sätta in honom innan de båda övergavs

Fadern vägrade att sätta in honom innan de båda övergavs

En Lusher Charter School åttonde grader kapitulerade till New Orleans polisen måndagen efter att han anklagades för att hota att ‘skjuta upp’ sin campus förra veckan.

Polisen sa att det fanns mer än 10 pistoler, inklusive handpistoler, gevär och skotgunsat hem 14 år gamla Wyatt Johnston aktier med sina föräldrar.

Eftersom utredare sa att de hittade en liten mängd marihuana i hemmet står fadern Arthur Johnston, 52, också inför ett antal olagligt besittande vapen i närvaro av droger.

Innan fadern och sonen arresterades hade föräldrar och elever på Lusher varit i kanten sedan torsdagen, då hoten rapporterades på femte årsdagen av Sandy Hook Elementary School skytte som lämnade 20 barn och sex medarbetare döda i Newtown, Connecticut.

New Orleans polis Cmdr. Shaun Ferguson sa att det inte var klart vad som motiverade hoten eller om årsdagen var en faktor.

Enligt Ferguson berättade eleverna på Lushers campus på Freret Street på skolans administratörer på torsdagen att Wyatt Johnston hade sagt att han planerade att attackera skolan nästa dag. Lusher-administratörer varnade polisen, som fick en dröjsmål att gripa pojken på ett räkna av terroriserande.

I Louisiana definieras terroriserande som ‘avsiktlig kommunikation av information om att ett våldsbrott är föremål för överhängande. Med avsikt att få allmänheten att vara i full rädsla för deras säkerhet’.

Ferguson sa att officerarna sökte efter pojken utan framgång och ringde sedan sin far i ett försök att ordna överlåtelse. Arthur Johnston gick överens om att inrätta ett möte, men efter flera samtal ‘uttalade han uttryckligen att han inte vred sin son till polisavdelningen i New Orleans’, sade Ferguson.

Ferguson sa att Johnston också varnade för officerare att ‘något skulle hända med dem’ om de gick hem till honom. Johnston utarbetade inte, enligt Ferguson.

Ändå sökte tjänstemän hemmet mellan den tid då hoten gjordes och när Johnstons arresterades, sa Ferguson.

Polisen sa att de hittade vapen i hela hemmet, men endast luftrifflar hittades i pojkens rum. Bortsett från marijuana sa Ferguson att polisen hittade drogtillbehör.

Ferguson sa inte var Johnstons bor. Men online offentliga register tyder på att de har ett hem ca 2 mil från Freret campus.

På måndagsmorgon tog pojkens mamma honom till NOPDs Juvenile Division för att bokas. Arthur Johnston gick sedan till 2: e distriktets polisstation och övergav.

Förutom ett räkna av terrorism för hot mot officerare, var Arthur Johnston bokad på räkningar av besittning av marijuana och drogtillbehör, som olagligt innehar vapen medan han ägde marihuana och tjänstgjorde som ett tillbehör efter det faktum att hans sons terroriserande.

Föräldrar till elever på Lushers två campuseson Freret Street för mellan- och gymnasieelever och Willow Street för grundskolan fick email och textmeddelanden om saken under helgen, även om meddelandena inte beskriver typen av de aktuella hoten. på grund av tentor.

En varning till föräldrarna sade måndagen att skolan skulle behålla en ökad säkerhetsnivå tills klasserna bryts för julferien.

Ferguson berättade senare för reportrar att officerarna var övertygade om att det inte fanns något aktivt hot att oroa sig över i måndags. Men han sa att vissa föräldrar höll sina barn i skolan måndag.

Ferguson lovordade eleverna som anmälde skolförvaltningen om de påstådda hoten.

Han tillade att Arthur Johnstons vägran att samarbeta förvärrade hans familjs juridiska dilemma. ‘Nu, tyvärr, måste fadern och sonen både gå och möta en domstol,’ sade Ferguson.