Article

Fairfax AT-arbetstagare ansluter kollegor att föra arbetskonflikter till kongressen

Fairfax AT-arbetstagare ansluter kollegor att föra arbetskonflikter till kongressen

Jeff Schmidt började arbeta som detaljhandelskonsult vid AT-affären på Main Street i Fairfax för fem år sedan, men han märkte inte några förändringar i företagets tillvägagångssätt förrän för ungefär två och ett halvt år sedan.

Sedan säger Schmidt att hans butik, som en gång anställde 10 heltidsanställda, skiftade till fem heltidsanställda och fyra deltidsanställda, vilket resulterade i att färre personer var tillgängliga för att täcka samma antal skift.

Schmidt är inte den enda AT-medarbetaren med oro över konglomeratet.

Ungefär 37 000 AT-arbetstagare gick på en kort strejk den 19 maj efter att CWA: s president Christopher Shelton avbröt sitt kontrakt med företaget, som ursprungligen upphörde i februari tills facket enades om en förlängning som slutade den 1 maj.

CWA representerar mer än 150 000 AT-arbetare och startade ursprungligen kontraktsförhandlingar i januari, enligt Schmidt. den 6 september till korta kongressmedlemmar om deras tvist med sin arbetsgivare.

‘Vi bad dem att ringa [AT VD och President] Randall Stephenson eller skicka honom ett brev för att be dem komma tillbaka till förhandlingsbordet och ge sina arbetare ett rättvist kontrakt’, sa Schmidt. ‘De’ ger inte information till vårt förhandlingsteam så att vi kan förhandla fram ett rättvist kontrakt, och det går från löner till våra fördelar, lediga dagar, saker som så. De ‘erbjuder inte egentligen något för oss.’

Arbetarna träffades med Sens. Bernie Sanders (D Vt.) Och Elizabeth Warren (D Mass.) Personligen och pratade med medarbetare för flera andra kongressrepresentanter, inklusive senare Tim Kaine (D Va.) Och Rep. Don Beyer (D Va.).

Sanders lade upp en video till stöd för fackföreningsmedlemmarna på hans Facebook-sida den 8 september, kritiserar AT för att skära och outsourca jobb trots att han skickade rekordvinster.

‘Det är inte acceptabelt,’ skrev Vermont senator. ‘Jag står med medlemmarna i CWA Unionen och alla arbetstagare över hela USA.’

Enligt CNBC matchade AT-rapporterade resultat för första kvartalet i april förväntningarna, men det uppgick till 39,37 miljarder kronor i intäkter, vilket inte motsvarade en förväntad 40,53 miljarder dollar.

Bloombergs Scott Moritz rapporterade den 25 april att AT förlorade 191 000 abonnenter under första kvartalet 2017.

Schmidt, som är medlem i CWA Local 2222, som representerar norra Virginia-arbetstagare, säger att en av de klagomål som mest resonerade med kongressmedlemmarna som han talade med var vid strikt deltagande eller sjukskrivningspolitik.

Enligt Schmidt får anställda åtta närvaropoäng varje år som dras av för varje frånvaro, oavsett om det är ett resultat av sjukdom, en nödsituation eller någon annan anledning.

‘Många av våra arbetare går på jobbet sjuk med smittsamma saker eftersom de är’ rädda för att de ‘kommer att bli avfyrade och förlora sitt jobb’, sa Schmidt.

AT bestrider denna karaktärisering av sin närvaropolitik.

Marty Richter, personalkontakten på AT-kommunikationsteamet, säger att villkoren i bolagets senaste kontraktbjudande inkluderar upp till 39 dagar, inklusive fem veckor betald semester, 10 betalda helgdagar och fyra ursäkta dagar med lön, beroende på hur länge en anställd har varit hos företaget.

Anställda kan också vara berättigade till upp till 10 extra betaldagar med sjukskrivning baserat på deras tjänst, enligt Richter.

Richter säger att AT är aktivt engagerat i förhandlingar om ett nytt kontrakt och har erbjudit termer som liknar vad andra fackliga medarbetare redan har ratificerat, inklusive i genomsnitt 70 000 dollar per år i löner och förmåner.

‘Vi’ är övertygade om att medarbetarna kommer att vara bättre ekonomiskt i sina nya kontrakt, säger Richter.

Företaget har förhandlat fram 32 olika rättvisa arbetsavtal sedan 2015 som täcker 145 000 anställda. Kontraktet för de 21 000 anställda, inklusive Schmidt, är den enda som fortfarande är öppen, enligt Richter. telekommunikationsföretag med en facklig personalstyrka.

Enligt CWA: s webbplats representerar facket över 30 000 arbetstagare för Verizon Communications.

‘Liksom alla återförsäljare måste vi konsekvent hantera våra distributionsmöjligheter för att bäst möta vår kund där han eller hon vill att vi ska vara,’ sa Richter via e-post. ‘I en tid då konsumenterna i allt större utsträckning väljer att göra affärer på nätet, och många större detaljhandlare tvingas till slutartid, fortsätter vi att driva tusentals företagsägda butiker över hela landet.’

Richter säger att färre än fem personer lämnade AT förra året som ett resultat av att företagsägda butiker stängdes och företaget tillkännagav planer på att anställa 4000 fler fackliga anställda tidigare i år.