Article

Fairfax-paret blir familj som storebror och storasyster

Fairfax-paret blir familj som storebror och storasyster

Nick Rudolph gick en hund med sin lilla bror, Isaiah, när en fråga kom upp, orsakad av vädret: var kom frasen ‘regna katter och hundar’ ifrån?

Rudolph föreslog att det härrörde när husen hade halmtak och djur skulle falla genom eller av dem under stormar, en vanlig men falsk teori, enligt Biblioteket för kongressens vetenskapliga referenstjänster, där det sägs att ett ordentligt skötat taktak skulle vara vatten resistent och det verkar osannolikt att katter och hundar skulle söka skydd mot regn utanför.

Oavsett frasen s sant etymologi, som kongressbiblioteket säger är okänt, ledde frågan till ett utbrett samtal mellan Rudolph och Isaiah som berörde allt från byggnadsmetoder till Englands antika feodalsystem och Dammskålen.

Den diskussionen inträffade för tre veckor sedan, och det är bara en illustration av det ömsesidigt uppfyllande bindandet som har bildats mellan Rudolph, en liten företagare och Isaiah, det unga barnet som han mentorerar genom det nationella nätverket Big Brother Big Sisters.

‘Du har den kopplingen till någon, och programmet ger strukturen och vägledningen och resurserna,’ sa Rudolph.

Medan han har frivilligt och gjort välgörenhetsarbete tidigare, ritades Rudolph specifikt till Big Brothers Big Sisters eftersom det ger en djup personlig inställning till att hjälpa samhället.

Grundades 1904 och har sitt huvudkontor i Tampa, Fla., Big Brothers Big Sisters matchar vuxna, frivilliga mentorer med barn mellan 7 och 18 år i hopp om att vägledning hjälper barnen att trivas och lyckas i framtiden.

Det uppdraget talade direkt till Rudolph, som säger att han aldrig verkligen hittade den förebild som han tyckte att han behövde växa upp i Baltimore, Md.

‘Jag hungrade alltid på mentorskap eller någon att studsa idéer av,’ sa Rudolph. ‘Big Brothers Big Sisters var precis det. Det var precis det jag ville att jag aldrig fick.’

För hennes del bestämde sig Elizabeth Rudolph för att bli medlem i BBBSNCA, för att hon ville bidra till lokalsamhället. Som åklagare som specialiserat sig på brott som involverar barn, hade hon också redan erfarenhet av att hantera ungdomar och familjer i potentiellt utmanande situationer.

‘Jag älskar att arbeta med barn’, sa Elizabeth. ‘Jag gör det redan med mitt jobb, men jag ville bara göra det i samhället på ett sätt som gav tillbaka till en familj och ett barn, och det verkade bara som en bra passform och koppling.’

BBBSNCA har för närvarande 460 aktiva Big / Little-matcher, inklusive mer än 120 i norra Virginia-området, som omfattar Fairfax och Arlington Counties samt staden Alexandria, enligt programchef John Sanchez.

Organisationen kommer att ta en natt för att känna igen sina mentorer ‘arbete på nov.

Utökad för första gången från en cocktailmottagning till en fullgalamiddag, kommer den årliga evenemangen att vara värd för WJLA TV-ankare Alison Starling och presenterar den tidigare Washington Redskins-spelaren Dexter Manley som huvudtalare, enligt en pressmeddelande den 26 september .

Förutom att hedra 2017s storebror och storasyster av året, kommer firandet att fungera som en fundraiser med levande och tysta auktioner.

Sanchez säger att årets insamlingsmål är cirka 200 000 dollar.

‘Vi behöver det. Vi har tappat mycket pengar, och vi vill tjäna fler människor,’ sa Sanchez. ‘Målet är att skapa samhälle i norra Virginia. Möjligheten finns där. Förhoppningsvis får vi finansiering.’

Som en ideell förlitar Big Brothers Big Sisters sig på en osäker kombination av donationer, sponsringar och bidrag till finansiering, men Sanchez säger att 80 procent av vad den nationella huvudstadsgrenen mottar går direkt till stödprogram.

BBBSNCA driver flera olika program som betjänar en mängd olika populationer, inklusive de som särskilt är inriktade mot barn av ensamstående föräldrar, militära familjer och barn som har en eller flera föräldrar som har blivit fängslade.

Finansieringssvårigheter har dock börjat hota några av dessa program.

Till exempel startade BBBSNCA Hermanos och Hermanas Mayores Latino Outreach Initiative 1995 för att ge mentorier till latinska barn, särskilt de från ensamstående föräldrar, men en brist på pengar resulterade i att programmet i Fairfax County avbröts för två år sedan.

Sanchez säger att organisationen planerar att ansöka om bidrag för att ta initiativet tillbaka till Fairfax County nästa år.

Ytterligare finansiering skulle också göra det möjligt för BBBSNCA att utöka sitt fokus för barn i familjehem eller bostadshus, och det arbetar också för att bättre tjäna ungdomar med lesbisk, gay, bisexuell, transgender och queer (LGBTQ).

‘Vi brukade kunna tjäna på ett ställe över 1000 barn, och det är vad vi skulle älska att göra igen’, sa Sanchez.

Nick och Elizabeth Rudolph kan vittna om den inverkan som Big Brothers Big Sisters har haft på både individer och det bredare samhället.

Volontärer genomgår en noggrann screeningprocess innan de godkänns som Bigs, och Sanchez och hans personal försöker att nära matcha mentorer med barn som de kan fungera bra.

Åtminstone för Rudolphs, verkar den processen ha blivit rätt resultat.

Par och en äkta bror och syster träffar Nick och Elizabeth sina Littles ungefär en gång i veckan och engagerar dem för en mängd olika aktiviteter, från sportevenemang och konserter till hundvandringar och bokhandelbesök. De inbjuder ibland Jesaja, Rosa och deras mor att gå med på dem för semestern.