Article

Fakta och siffror

Fakta och siffror

Spanien består av 19 autonoma samhällen, inklusive Balearerna och Kanarieöarna, och tre små spanska ägodelar utanför Marockos Islas Chafarinas, Penon de Alhucemas och Penon de Velez de la Gomera.

Spanien har gränser med Andorra (63,7 km), Frankrike (623 km), Gibraltar (1,2 km), Portugal (1 214 km), Marocko (Ceuta) (6.3 km), Marocko (Melilla) (9.6 km).

Det spanska klimatet anses vara tempererat; klara, heta somrar i inredningen, mer måttlig och grumlig längs kusten; molniga, kalla vintrar i inredningen, och delvis molnigt och kallt längs kusten.

Spaniens befolkning är 40.341.462 (juli 2005).

Castilianska spanska är det officiella språket rikstäckande och talas av 74% av befolkningen. Katalanska talas av 17%, galiciska talas med 7%, baskiska talas med 2%. Dessa språk är officiella regionalt.

Religion: 94% av befolkningen är romersk-katolsk. I synnerhet välkomnar vi faktiska uppgifter om städer, städer och turistorter, ämnen som är relevanta för att bo i Spanien, mat och dryck, Spaniens historia, turistinformation, spanskt väder, spanska helgdagar och fester, spansk kultur och tull.