Article

Falcons rullar in i turneringsfinaler

Falcons rullar in i turneringsfinaler

Sydcentralens första halvlek mot North Lenoir på onsdagskväll hade utseendet på ett lag som kom på en lång layoff och julhelgen.

Dess andra halvlek hade allt utseendet på laget många i Pitt County har pekat på som en 4 A-mästerskapskonkurrent.

De toppfröna Falconsna skakade av sin semester funk på en stor väg i de senare stadierna av deras halvtävling i Pitt County Holiday Tournament mot Hawks, sprintar och dunker sig till en 80 31 seger för att ta en plats i ikväll mästerskapsspel.

SC (9 0) tar emot Conley. Rose i onsdag andra semifinal.

Falconsna toppade 80 poängen för fjärde gången i sina fem senaste matcher med en dominerande andra halvlek som visade, men måste övervinna en grov start i deras första match sedan 19 december. Nord Lenoir (9 3) utnyttjade vissa okaraktäristiska laxförsvar och slarvigt spel för att leda två gånger under första kvartalet innan södra centrala kom in i en rytm i andra.

visste att vi skulle spela bra i första halvlek offensivt, men jag blev verkligen besviken över hur vi spelade försvar, sa SC-tränaren Chris Cherry. missade några rotationer som vi har missat hela året, men jag tycker att det var mer av en sak att inte spela på nästan en och en halv och en halv. Under andra halvleken spelade vi mycket bättre. outscored Hawks 24 8 i andra kvartalet för att ta en 39 21 ledning till halva tiden. Som befälhavare som den här prestationen var det paled till vad Cherry-trupp gjorde under andra halvåret.

Falconsna höll NL till åtta poäng i den tredje innan en riktigt kraftfull visning i fjärde. South Central överträffade Hawks 23 0 i de sista åtta minuterna och gjorde matchen 25 sista poäng, många av dem kom på snabba raster skapade av stöld.

Guard Shykeim Phillips kom i en besittning av att skryta North Lenoir av sig själv och slutade med 29 poäng. Phillips gjorde flera elektrifierande lekar, däribland en som han lobbed bollen från bakplattan till Day Sharpe, som slog hem en dunk för två av sina 18 poäng under Falcons frantic fjärde kvartalet.

var ganska kul, sa Phillips. plockade upp energin och involverade publiken. Det var bra. Södra centrala spelare gjorde. Rose 66

Missade fria kast och omsättning gjorde det möjligt för detta åtta ledningsbytet att stanna nära innan sjätte seeded Ayden Grifton rallied och drog sig bort från No. Rose för att nå finalen.

Laddare (6 3) nådde finalen genom att klara sig på Rose 16 10 i de sista sju minuterna av fjärde kvartalet. En G: s storleksfördel i färgen hjälpte den att övervinna tillåta 19 poäng på 17 omsättningar.

Båda lagen hade fyra förrätter med dubbelsiffriga poäng. Josiah Shackleford s 19 poäng ledde laddare, som fick 17 stycken från Leontae Moye och James Richardson, och 10 från Jordan Atkinson.

Creighton Lebo gick 1 till 7 i första halvlek för JHR (8 3), men blev levande i andra, scoring 20 för totalt 23 poäng. Ben Harris hade 15, och Tymize Barnhill och Keonte Goodman hade båda 10.

Jaguarerna (6 3) byggde en 20 plus-punktsledning, för att bara se DHC-storm tillbaka till inom 10 efter fyra fjärde kvartalet 3 pekare från vakt Jahmois Barnhill. FC stängde spelet på en 7 0-körning för att dra bort och försegla vinsten.

Freshman skjutvakt Terquavion Smith paced FC med 26 poäng på 60 procent skjutning, scoring 16 av dessa poäng i första kvartalet. Senior Kameron McNeil hade 15 poäng på 77 procent skytte och sophomore Justin Wright hade 13 för jaguaren.