Article

Familj av tre flytta in i Habitat 200 e hemmet före semestern

Familj av tre flytta in i Habitat 200: e hemmet före semestern

YPSILANTI TOWNSHIP, MI Habitat för Humanity of Huron Valley ägnar sitt 200: e hem nästa vecka efter 28 års assisterande låginkomstfamiljer, tryggt prisvärt boende över Washtenaw County.

Renoveringar på fastigheten i Holmes Road Neighborhood i nordöstra Ypsilanti Township startade under våren och packas upp före 2017-säsongen.

Det är precis i tid för Ann Arbor-invånarna Elijah och Marissa Wheeler att fira helgdagarna med sina förstfödda i ett eget hus. Paret har sedan grönt den enrumslägenhet de bodde i i två år efter att ha välkomnat Elijah Junior.

Lägenheten har inneburit inte bara trånga kvarter, men ökade hyreskostnader och montering av räkningar, sade Habitat for Humanity i ett pressmeddelande.

Elijah Wheeler sa att han och hans fru är tacksamma för att vara en del av hushållsprogrammet i ett Habitat-uttalande. De planerar att flytta in i huset i mitten av november.

‘Vi är extatiska att vi äntligen kommer att få en plats där vår familj kan fortsätta att växa. Vi är tacksamma för denna erfarenhet och möjlighet med Habitat,’ sa Wheeler. ‘Vi ger också ett särskilt tack till våra vänner, familj och de volontärer som deltog i detta hus.’

Sökande som går igenom Habitats hemägarprogram krävs för att visa behovet av anständigt och prisvärt boende, en vilja att bidra med 250 timmars svettkapital och förmågan att betala månatlig inteckning enligt hemsidan.

De måste också leva eller arbeta i Washtenaw County och inte för närvarande äga ett hem eller ha en inteckning.

Renoveringar i samband med bostadsrättsprogrammet är ungefär 65 000 dollar, säger Karol Chubb, utveckling associerar med Habitat Huron Valley. Mer än 85 volontärer arbetade på Wheelers nya hem.

Enligt Chubb ansökte Wheeler s för hemägarprogrammet i januari 2017 och valde mellan två hus i sina prisklasser.

Deras nya hem är det tionde huset i Holmes Road-området. Habitat Huron Valley har renoverats och sålts sedan 2013, sa organisationen. En hängivenhetsceremonin är planerad tisdag 7 november.

Habitat for Humanity erbjuder också rikstäckande program för hemförbättring, samhällsutveckling och finansiell utbildning relaterad till bostads- och skuldutbetalning.

Dessa program har skapats och odlats sedan Huron Valley organisationen grundades 1989, med uppgift att tillhandahålla prisvärda bostäder för låginkomstfamiljer i Washtenaw County.

Den första familjen assisterad av Habitat Huron Valley flyttade in i sitt hem 1990.

Sarah Stanton, verkställande direktör, sa i ett uttalande att genomförandet av 200: e hemmet är en ‘fenomenal milstolpe’ i organisationens historia.