Article

Familjedagen flyttade till tredje måndagen i februari

Familjedagen flyttade till tredje måndagen i februari

VANCOUVER (NEWS1130) Trots insisterande från provinsen, att familiedagen kommer att stanna där den är, har en mans framställan att se semesterlandet den tredje måndagen i februari samlat hundratals elektroniska signaturer.

Det här är den senaste drivkraften för att synkronisera vår semester med andra provinser och USA.

många människor har kommit till mig, jobbar som en federal medarbetare eller ett företag som har en nationell närvaro, och de var tvungna att arbeta förra måndagen och måste gå till jobbet igen idag eftersom de fick kunder här i BC, berättar han.

sätter en petition tillsammans för att se om jag var den enda där ute som hade denna åsikt. Jag har nu övertygat om att jag inte. är den enda som håller denna position, bara förra veckan, meddelade Surrey Board of Trade att det skulle skicka ett brev till provinsen som begär samma omkopplare.

Richard Truscott med den kanadensiska federationen för oberoende företagssamtal säger att det är värt att ompröva. Vet du, resten av landet har sin familiedag och det kan vara lite meningsfullt att anpassa sig till vad resten av landet gör. säger för nationella företag, att ha två separata statliga helgdagar i samma månad gör det svårt att driva ett företag.