Article

Familjen behöver hjälp i kampen för att hålla mördaren 16 år

Familjen behöver hjälp i kampen för att hålla mördaren 16 år

WILLOUGHBY, Ohio Föräldrarna till en Willoughby-tjej som mördades för nästan 30 år sedan ber om allmänhetens hjälp att hålla sin dotter mördare bakom barer

Donato Lombardozzi försökte komma ut ur fängelset för 10 år sedan, men det var motståndet från samhället som höll honom låst. Christie Montrellas familj hoppas att det fungerar igen. Högskolestudenten försvann efter att ha gått i arbetet från en pizzaaffär.

Fyra dagar senare, fann hennes kropp nära Interstate 271. Tonåringen hade varit knivböjd och strängad.

Lombardozzi, som var den 27 år gamla medarbetaren, blev arresterad för sitt mord och begärt sig skyldig för att undvika dödsstraff. Han dömdes till 30 år till fängelse, men de som var bekanta med saken sade att Lombardozzi dömde sitt offer föräldrar till en livstid av smärta och lidande.

‘Emotionally, fysiskt har de förlorat någon som var kära för dem, det var viktigt för dem. Du kan ställa den här frågan till någon, ‘Hur skulle du känna om din son eller dotter bara blev brått taget från dig så?’ De vann inte ett ögonblick med Christie och det är hemskt, säger Lt. Jim Schultz. Återigen skapade Christies familj en online framställan för att stoppa honom från att bli släppt.

Lombardozzi var sist för parole 2008. Staten citerade ett antal faktorer för att förneka sin begäran, som den överväldigande motståndet från allmänheten. Mer än 13 000 personer svarade på en framställan.

Willoughby polis ber om det stödet igen. Det finns en ny online ansökan tillgänglig.

‘Inget som kommer att föra Christie tillbaka, men vad vi kan göra är att gå vidare och göra saker på rätt sätt som Christie skulle vilja, Montrellas skulle vilja’, sa Schultz. ‘Det är därför det är så viktigt att rättvisa fortsätter att betjänas i den här frågan och att människor tar tid, om några sekunder, att gå online och få sin röst att höra att den här personen ska stanna kvar i fängelse under resten av sitt liv. ‘