Article

Familjen kommer aldrig att känna till orsaken till radio DJ-krasch

Familjen kommer aldrig att känna till orsaken till radio DJ-krasch

Föraren av en Ford Focus, Daniel Beveridge, rapporterade hur han såg Comlay körning på den andra körbanan mot honom något över de vita linjerna som delar de två sidorna av vägen.

Ändå sa han att Comlay flyttade tillbaka på den rätta sidan av vägen och han kände ‘ingen anledning att bromsa’ eller undvika att agera tills Daewoo oväntat svängde in i honom och gav ingen tid att reagera och slog honom på huvudet.

Båda bilarna åkte på 60 mph vid kollisionstid och fick Daewoo att vända på sitt tak. Comlay dog ​​på scenen medan herrn Beveridge, underhållsingenjör, drabbades av allvarliga buksskador.

Förundersökningen hörde hur Comlay hade lidit av mindre blackouts två gånger, en gång i 2007 på en familjesemester i Florida och igen sex månader tidigare.

Efter att ha besökt sjukhuset gjorde läkare inga rekommendationer mot körning och han beskrevs som en god hälsa.

Toxikologiapporten visade att han inte hade några droger eller alkohol i sitt system och mobiltelefonrecord visade att ingen chaufför använde en handhållen enhet vid kraschtiden.

Seniorkämparen David Ridley noterade att Comlay dog ​​av flera skador i linje med en trafikolycka.

Kollisionsundersökare PC Stephen Fair spekulerade hur Comlay kunde ha blivit distraherad av någonting i bilen, led en medicinsk incident eller svängde för att undvika ett djur, men undersökningen kunde inte komma till någon slutgiltig slutsats.