Article

Familjen kämpar för att föra tillbaka semesterljusdisplayen

Familjen kämpar för att föra tillbaka semesterljusdisplayen

‘Det handlade mer om frågan om folk som blockerar motorvägar. Jag önskar att jag menar att de borde ha kommit till mig först och pratade över det istället för att åka till staden’, säger Sepanek.

Grannen säger också att familjen bryter mot stadskoden eftersom de säljer varm kakao till besökare. Sepanek hade sålt kakao och julkakor för att hjälpa till att täcka kostnaden för att sätta på den extravaganta semesterdisplayen.

Phoenix stad möttes med Sepanek i oktober.

‘De berättade för mig att de inte kan stoppa mig från att dekorera men om de har fler klagomål om blockerade uppfart, som jag vet kommer att hända, skulle de komma över och stänga mig ner’, säger Sepanek.

Så vi kontaktade staden. De ville inte gå på kamera men sa att de hade träffat Sepanek och gav honom förslag på trafikkontroll. Och aldrig utfärdat några överträdelser eller berättade för honom att stänga av.

‘Vi ringde förra natten. Vi lärde oss om ett hus i Arcadia som i 30 plus år har gjort den här otroliga, icke-denominationella juldisplayen på deras hus. Nästan alla älskar det, säger Sam Stone, stabschef för Phoenix Stadsrådsman Sal DiCiccio. ‘De’ har haft några människor flytta in, ett par personer flyttar de senaste två åren, som började klaga. De lämnade ett förebyggande klagomål i år, och vi slutade med stadsdelens tjänsteravdelning där ute och stängde verkligen ned dessa människor innan de kunde sätta upp sina julljus. ‘

Sepanek säger att mötet lämnade honom avskräckt, så han började aldrig dekorera.

‘Jag ska lägga upp ett stort tecken i slutet av min uppfart och förklara vad som hände, sade Sepanek.

Men julen är inte förlorad. De grannar som stöder Sepanek kom till honom med en idé. De tar sina lampor och dekorationer och sätter upp dem på sju hus i grannskapet.

Stone säger att hans kontor är oroad över hur allt detta hände.

‘Om allt det tar är ett klagomål, två klagomål, att få staden att komma in och skicka någon att stänga en juldisplay, så kommer det inte att bli mer jul i Phoenix,’ sa Stone.

om du vill ha mer information eller skulle vilja bidra till återbelysningen av julhuset, kan du besöka Sepaneks GoFundMe-sida.

‘Det här är någonting människor över hela staden har kommit att se,’ sade Stone. ‘Det är en tradition. Dessa människor har gått ut ur deras sätt att rymma deras grannskap och det här är vad som händer. Det är helt fel, sa Stone.

Klicka / klicka här för att ladda ner gratis azfamily mobilapp.

Mest populära StoriesMost Popular StoriesMore >>

Paradise Valley lärare säger att hennes lön är nästan otroligt, posts pay stub onlineParadise Valley lärare säger att hennes lön är nästan otroligt, inlägg betala stub onlineUppdaterad: onsdag 14 mars 2018 02:01 EDT2018 03 14 06:01:46 GMT

Elisabeth Milich sa att hon lade upp sin förväntade lön för nästa år och säger att det inte räcker. (Källa: 3TV / CBS 5)

Elisabeth Milich sa att hon lade upp sin förväntade lön för nästa år och säger att det inte räcker. (Källa: 3TV / CBS 5)